Otvorio lažni profil i ženu prevario za 900 maraka

Otvorio lažni profil i ženu prevario za 900 maraka
Ilustracija

Pripadnici MUP-a Srednjobosanske županije uhitili su 39-godišnjeg muškarca inicijala N. B. iz Visokog zbog prevare na Facebooku, potvrdio je za Klix Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a.

Slučaj je policiji prijavila Đ. B. iz Travnika 10. prosinca prošle godine, a slučaj je tek sada rasvijetljen. Oštećena je u prijavi navela da je od nepoznate osobe oštećena za novčani iznos u vrijednosti od oko 900 maraka.

"Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, policijski službenici su došli do saznanja da je osumnjičeni za njegovo izvršenje N. B. Protiv osumnjičenog, nadležnom tužiteljstvu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom kaznenom djelu prevara", naveo je Hodžić.

Kako se neslužbeno doznaje, žrtva se određeni period dopisivala s Đ. B. ne znajući njegov pravi identitet, jer je koristio lažni profil na Facebooku, što ona nije znala. Kako je vrijeme odmicalo, počeo joj je tražiti novac, obećavajući joj razne usluge. Ona je pristala na to i slala je novac, sve dok se ta cifra nije popela na 900 maraka, a od obećanih usluga nije bilo ništa. Kada je shvatila da je prevarena i da se radi o lažnom profilu na Facebooku, odmah je otišla u policiju i sve prijavila.