OTKRIVAJU SE DETALJI Državljani Crne Gore i Srbije ubili državljanina BiH

Policija Austrija ubojstvo državljanina BiH
Krone kreativ

Državljanin (40) Bosne i Hercegovine brutalno je izboden na ulici u Marchtrenku u Gornjoj Austriji u petak ujutro. Unesrećeni je s teškim ozljedama prebačen u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo. Potraga za dva moguća počinitelja brzo je okončana, a uhićeni su crnogorski državljanin (40) i mladić (19) iz Srbije. Još nije poznato što je motiv zločina.

U početku se ništa nije znalo o identitetu žrtve. Muškarac kod sebe nije imao dokumente. Kasnije se ispostavilo da je riječ o 40-godišnjem državljaninu BiH. Nedugo nakon ubojstva dva osumnjičena napadača uhićena su na dvije različite lokacije, prenose 'Nezavisne novine'.

Navodnog glavnog počinitelja, 40-godišnjeg Crnogorca, patrola je u 8:50 sati prepoznala u automobilu, a uhitila ga je specijalna postrojba Kobre na A7 na cesti prema gradu ispred tunela Bindermichl.

U 9:20 sati, osumnjičeni mladić (19) - iz Srbije uhićen je bez otpora u kafiću u susjednom gradu Traunu, prenosi 'Faktor'.

Još nije jasno zašto su se trojica Balkanaca upustila u ovaj krvavi obračun. Na prvom ispitivanju nisu bili mnogo pričljivi, a ispitivanja su trajala cijelo poslijepodne. Očekuje se da će obojica uhićenih danas biti prebačeni iz policijskog pritvora u Linzu u zatvor u Velsu, piše austrijski dnevni list 'Kronen Zeitung'.

Žrtva i osumnjičeni možda su se poznavali, a do sada nepotvrđene navodne informacije govore da su radili na istom lageru. Više informacija bi trebalo biti poznato u sljedećim danima, prenosi 'SrpskaInfo'.