Otac morao žrtvovati sina da spasi suprugu

Otac s Novog Zelanda morao je ostaviti 13-godišnjeg sina da se utopi kako bi spasio suprugu, nakon što je auto u kojem su bili majka i dječak upao u rijeku. Stasey Horton je spasao svoju ženu Vannesu (35), dok se njihov sin Silva utopio u rijeci Vanganui na Sjevernom otoku. Otac je ispričao da je stigao do mjesta nesreće, koja se odigrala noću, nekoliko minuta nakon što je obiteljski karavan "mazda" skliznuo niz travnatu obalu i s litice visine deset metara upao u vodu.

Horton je čuo svoju ženu kako vrišti u mraku i vidio prijatelja svog sina i njihova psa kako se penju uz litičastu obalu. Njegov sin, međutim, bio je zarobljen unutar automobila. Horton je izjavio da je pokušao zaroniti do vozila, koje je prednjim dijelom upalo u vodu, i spasiti sina. "Bilo je previše duboko.

A Vannesa je tonula sve dublje", naveo je on. "Odlučio sam spasiti ženu. Umesto da riskiram svoj i živote žene i sina, izabrao sam da spasim Vannesu i nakon toga sjeo sam na obalu da se pomolim. To je bilo sve što sam mogao učiniti", ispričao je Horton. Ni hitna služba nije uspjela spasiti dječaka iz unutrašnjosti automobila. Tijelo je izvađeno iz vode u nedjelju.

vecernji.hr