Osveta: Detalji profesionalnog ubojstva Željka Bulatovića

Osveta: Detalji profesionalnog ubojstva Željka Bulatovića

Željko Bulatović (55), koji je u ponedjeljak navečer ubijen u Novom Sadu, najvjerojatnije je likvidiran iz osvete za ubojstvo Miroslava Lazarevića (32) u Istočnom Sarajevu, saznaje Srpskainfo.

Lazarević je ubijen u sačekuši 16. listopada 2016. u Istočnom Sarajevu. Zbog njegovog ubojstva u Okružnom sudu u Banja Luci bili su osuđeni Saša Vidović i Željkov sin Aleksandar Bulatović.

Međutim, Vrhovni sud Republike Srpske poništio je ovu presudu i suđenje vratio na početak.

Bulatović je ubijen u ponedjeljak oko 22 sata u novosadskom Novom naselju, u Ulici braće Dronjak ispred broja 7. On je likvidiran ispred zgrade u kojoj je živio posljednjih šest mjeseci. Prema neslužbenim informacijama, ubijen je hicima iz pištolja, a svjedoci iz okolnih zgrada su čuli pucanj i potom pokušaje repetiranja.

Jedan od stanara je ispričao da je, kada je izašao ispred zgrade, vidio tijelo Bulatovića, koji je ležalo na parkingu u lokvi krvi, dok su forenzičari vršili očevid.

Ubrzo poslije ubojstva, policijski inspektori iz Novog Sada došli su do saznanja da bi ovo ubojstvo moglo biti povezano s likvidacijom Lazarevića.

Prema dostupnim informacijama, odmah su obavijestili Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske. U MUP Srpske su rekli da su obaviješteni o ubojstvu i da su se odmah aktivno uključili u istragu i razmjenu informacija, te da surađuju s policijom iz Srbije.

Sugovornik ističe da postoje čvrste indicije da su ova dva ubojstva povezana i da je Bulatović ubijen u krvnoj osveti zbog toga što je njegov sin optužen za ubojstvo Lazarevića.

Željkov sin Aleksandar je zbog ubojstva Lazarevića u Okružnom sudu u Banja Luci osuđen na 19 godina zatvora, a njegov prijatelj Vidović na 20 godina zatvora. Međutim, Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je ovu presudu i vratio na novo suđenje u banjolučki sud.

U međuvremenu, suđenje im je opet završeno, a izricanje nove presude zakazano za petak.

Optužnica Republičkog javnog tužiteljstva, teretila je Vidovića i Bulatovića da su organizirali ubojstvo, te da su prvo ukrali BMW X5, kojim su se dovezli do Istočnog Novog Sarajeva.

Oni su u blizini Lazarevićeve kuće napravili sačekušu i čekali ga da se vrati kući. Kada je Lazarević s automobilom marke Golf 7 naišao kroz Beogradsku ulicu oni su u njega ispalili 24 hica iz automatske puške.

Napadači su potom pobjegli prema Sarajevu, gdje su zapalili ukradeni BMW X5 kojim su pobjegli.  U vozilu su ostavili automatsku pušku s dva okvira puna municije, a koji su izgorjeli. Sumnjalo se da su u ubojstvu imali još jednog suučesnika, ali njegovo ime nije nikada otkriveno.

Ubijeni Lazarević se dovodio u vezu s auto-mafijom, koja je djelovala na području Sarajeva i Istočnog Sarajeva. On je zbog toga 2009. osuđen na kaznu zatvora od tri mjeseca i novčanu kaznu.

Saša Vidović je prilikom uhićenja bio samo u plavim boksericama ukrašenim delfinima.

Rekao je ovo u Okružnom sudu u Banja Luci svjedok tužiteljstva, policajac Elvir Džuho, koji je uhitio Vidovića. Džuho je ispričao da je tog dana bio na dužnosti i da su on i kolega obaviješteni da gori automobil u Aleji lipa, te da mogući počinitelji bježe prema Čengić vili.

– Potom smo preko radio veze čuli da su kolege uhitili jednog, a da drugi bježi prema toplanama u naselju Čengić vila, kao i da na sebi ima crnu jaknu i  crne hlače, rekao je Džuho.

Kaže da su tragali za osumnjičenim i da je on u jednom trenutku iskočio ispred njihovog automobila.

– Odmah smo krenuli da trčimo za njim i nekoliko puta smo ga upozorili da stane. Kada je došao na parking shvatio je da ne može pobjeći. Zaustavio se i ja sam prišao i stavio mu lisice. Bilo mi je čudno jer je gore imao duks ili jaknu, a na nogama nije imao hlače već je bio samo u boksericama. Pitao sam ga gdje mu je trenerka, a on je rekao da je tako došao iz Bijeljine, ispričao je Džuho.