Osumnjičenom za ubojstvo koji je uhićen u BiH, određen pritvor

Miloš Božović privođenje
RTRS

Sud BiH u predmetu izručenja protiv traženog Miloša Božovića po međunarodnoj crvenoj tjeralici Interpola Podgorica, odnosno Interpola Sarajevo, odlučujući o zahtjevu za privremeno lišenje slobode potraživanog, nakon održanog ročišta, donio je rješenje kojim je Božoviću određen privremeni pritvor.

"Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže 18 dana od dana uhićenja potraživanog, odnosno do 4. kolovoza ili do nove odluke Suda", navedeno je u priopćenju Suda BiH, prenosi RTRS.

Navode da je Crna Gora dužna u navedenom razdoblju dostaviti ekstradicijsku molbu, budući da je potraživani tražio dalje provođenje ekstradicijskog postupka, odnosno nije pristao na pojednostavljeno izručenje.

Osnovni sud u Banjoj Luci prihvatio je da Banjalučanin Mladen M. ostane u pritvoru zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke. Pritvor je određen na mjesec dana, navodi RTRS.

U priopćenju Tužiteljstva se navodi da je Mladen M. osumnjičen da je sa Predragom V. i Goranom R. od 31. svibnja do 18. srpnja u Banja Luci i na području drugih gradova BiH, pružao pomoć državljaninu Crne Gore čiji su inicijali M.B. za kojim je raspisana crvena tjeralica Interpola zbog krivičnog djela 'Teško ubojstvo' počinjeno u Crnoj Gori, prenosi 'Dnevni avaz'.

Osumnjičeni Predrag V. i Gorana R. su nakon obavljene kriminalističke obrade pušteni i u nastavku krivičnog postupka branit će se sa slobode.