Osijek: S 13 godina uvučena u lanac prostitucije

Prostitucija
Prostitucija

Nakon iskaza 16-godišnje tinejdžerice policiji, u kojem je opisala što se i na koji način odvijalo, pokrenuta je istraga, a priču maloljetnice Jutarnjem listu potvrdila je Maja Varžić, psihologinja Centra za socijalnu skrb, koja je prisustvovala njezinom davanju iskaza.

Maloljetna djevojka policiji je ispričala kako je njezinu prijateljicu podvodila vlastita majka te kako se i ona sama našla u krugu prostitucije s 13 navršenih godina. Navela je imena još dvije štićenice, koje su isto tako bile uvučene u taj lanac prostitucije. Jutarnji piše kako je nekoliko štićenica tog Doma izjavilo kako se u tom lancu našlo i poznatih Osječana te da su navele i njihova imena.

Detaljan opis

Policija je već prije na temelju navoda nekih od štićenica spomenutog Doma, brzinskom istragom, utvrdila kako nije bilo organizirane prostitucije, već dobrovoljnih seksualnih odnosa maloljetnica sa starijim osobama, drugim riječima, prisile nije bilo. Maloljetnice su za usluge obično dobivale po 300 kuna, ili zlatninu, ispričala je policiji 16-godišnjakinja. Ispričala je vrlo detaljno i jedan takav susret sa 40-godišnjim muškarcem života, s kojim se našla na nagovor prijateljice iz Doma.

On ih je u svojem tamnoplavom Mercedesu odvezao u predgrađe Osijeka, prema Brijestu, gdje je na travnatoj površini parkirao te izvadio deku i nekoliko limenki piva. Kad su obje bile već pripite, fotografirao ih je gole i nakon toga od njih zatražio da mokre po njemu. Zatim su imali seksualni odnos, a on ime je na kraju dao svakoj po 300 kuna i tražio da mu prodaju gaćice. Božo Guvo, zamjenik načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, Jutarnjem je rekao kako je njezin iskaz zaprimljen te da se ispituju njezini navodi u iskazu.

'Kriminalistička je obrada u tijeku, no prema saznanjima koja do sada imamo, ta priča nije povezana s Domom za odgoj djece i omladine u Osijeku', dodao je Guva.

izvor: dnevnik.hr