Osijek: Majka prostituirala 14- godišnju kćer i maloljetne djevojčice

Protiv okrutne majke, 38-godišnje S. M. iz Osijeka, podignuta je optužnica zbog četiri kaznena djela podvođenja. Na optuženičku će klupu Županijskoga suda u Osijeku, nadalje, zbog podvođenja sjesti i 27-godišnji Dž. M.

"Madam" je pronalazila "klijente" i dovodila ih kćeri, danas 17-godišnjakinji te kasnije od nje uzimala "zarađeni" novac. Po tom principu kćer je podvodila različitim muškarcima od ožujka 2007. pa sve do rujna 2009.

Bezobzirna žena nije propustila priliku da u besramni krug prostitucije "ubaci" i dvije djevojke koje su otpuštene iz dječjeg doma "Klasje", koji se brine o djeci bez potpune roditeljske skrbi. Nisu imale gdje stanovati pa ih je primila u svoj stan, a potom tražila da za novac zadovoljavaju muškarce koje im je dovodila. Tu nije kraj.

Podvodila je i maloljetnu štićenicu Doma za odgoj djece i mladeži. Više puta joj je, od ožujka do rujna 2009., dovodila muškarca kojega je zadovoljavala zajedno s kćeri svodnice.

Kazna i 8 godina zatvora

Iako je znao koliko kći okrivljene S. M. ima godina, optuženi Dž. M. je 2007., u nakani da se okoristi, organizirao da ta djevojčica zajedno s još jednom ženskom osobom pruža seksualne usluge muškarcima, za što im je platio.

Za podvođenje djeteta, inače, propisana je kazna zatvora od jedne do osam godina. Ako je seksualne usluge pružala maloljetna osoba, svodnik može iza rešetaka provesti od šest mjeseci do pet godina.

Inače, kći S. M. lani je također prijavljena za svodništvo jer je pomagala majci, ali je taj postupak izdvojen zbog njezine dobi.

izvor: dalje.com