ORGANIZIRANI KRIMINAL Traži se pritvor za jučer uhićene, među kojima je i mostarski policajac

sud, pretres, pritvor, tužiteljstvo, Milan Matković, pritvor, tužiteljstvo, sud bih, UNO BiH, Čitluk, pritvor, napad na službenu osobu

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj uputit će prema Sudu BiH, prijedlog pritvora za osumnjičene: Vasilije S. (1967.) iz Brčkog, državljanin BiH i Kraljevine Švedske. Mitar B. (1986.) iz Foče, državljanin BiH. Miroslav Č. (1975.) iz mjesta Zijemlje, Mostar, zaposlen kao policijski službenik MUP-a HNŽ, državljanin BiH i R. Srbije. Dražen Š. (1980.) iz Konjica, državljanin BiH.

Pritvor za osumnjičene bit će zatražen iz razloga opisanih u članku 132. stav 1. točke a), b) i c), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, kao i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, počiniti novo kazneno djelo ili dovršiti započeto. 

Osumnjičeni u predmetu Milan Matković i dr. su pod istragom zbog organiziranog kriminala, povezanog sa više teških kaznenih djela, kao i koruptivnim kaznenim djelima, koja se odnose na zloupotrebu policijskih kapaciteta u izvršenju kaznenih djela i pomaganju počiniteljima. 

Aktivnosti se odnose na predmet u kojem se realizira međunarodna suradnja u kaznenom gonjenju nositelja struktura organiziranog kriminala, nakon dešifriranja kriptovanih aplikacija, koje su koristili pripadnici organiziranih kriminalnih grupa u BiH, zemljama regije, EU i svijeta, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.