OPTUŽEN ZA MALTRETIRANJE, DROGIRANJE I SILOVANJE Zlostavljaču žena Damiru Pejoviću produžen pritvor

Damir Pejović
Avaz

Rješenjem nadležnog suda Damiru Pejoviću, kojem se u Općinskom sudu Sarajevo sudi za otmicu i silovanje, 3. kolovoza ove godine produžen je pritvor za sljedeća dva mjeseca, potvrđeno je za Avaz iz Tužiteljstva Županije Sarajevo.

Puna kontrola

Kako se navodi u optužnici, Pejović se tereti da je od listopada 2020. do siječnja 2023. godine protupravno ograničio slobodu kretanja oštećenoj, nad kojom je postupno uspostavio punu kontrolu, dajući joj da konzumira njoj nepoznate supstance, od kojih se osjećala onesposobljeno da mu pruži otpor, te je fizički napadajući.

"Pejović je neutvrđenog dana, sredinom prosinca 2022. godine, zaustavivši se vozilom kojim je upravljao, u šumi na nepoznatoj lokaciji, iz vozila istjerao oštećenu i rekao joj da legne ispred auta kako bi je pregazio i slomio joj noge, što je ona i uradila iz straha, plačući i moleći ga da je poštedi, nakon čega je izašao iz vozila i fizički je napao - navodi se u optužnici Tužiteljstva.

Dodaje se da je, pored navedenog, Pejović u naznačenom periodu kontinuirano prisiljavao oštećenu na spolni odnos.

"Tjerao ju je da prethodno popije nepoznato piće ili pilule, od kojih bi ona bivala onesposobljena da mu se odupre, pa je tako oštećena s Pejovićem neutvrđen broj puta stupala u seksualne odnose, bez vlastitog pristanka, čineći to iz straha za svoj život i plašeći se njegove torture", piše u optužnici.

Ropski odnos

Damir Pejović osuđen je 2017. godine u Općinskom sudu Sarajevo na dvije godine i mjesec zatvora, jer je duže vrijeme zlostavljao i držao u ropskom odnosu državljanku Njemačke T. D. Na početku veze slikao ju je mobitelom bez odjeće tijekom seksualnog odnosa da bi poslije napravio nekoliko videosnimaka njihovog seksa, uz izgovor da mu je to garancija ako bi T. D. pravila neke gluposti i greške.

Pejović je zlostavljao i bivšu suprugu, zbog čega se ona morala skloniti u sigurnu kuću.