OPTUŽEN IVAN VRDOLJAK (36) Pred djecom krvnički mlatio suprugu, pitao je je li gledala snimku iz Gradačca

Nasilje u obitelji

Okružno javno tužiteljstvou Doboju, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Ivana Vrdoljaka (36), zbog počinjenog kaznenog djela nasilje u obitelji ili obiteljskoj zajednici.

Optužnicu je 7. rujna potvrdio sudac za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Doboju, a optuženom je produžen pritvor koji može trajati najduže godinu i šest mjeseci nakon potvrđivanja optužnice, uz redovnu sudsku kontrolu opravdanosti mjere pritvora.

Optužen je da je u dužem vremenskom razdoblju i to od 2018. godine, pa do 15. kolovoza 2023. godine, u obiteljskoj kući u Doboju, konstantno ugrožavao mir i tjelesni integritet svoje supruge oštećene V. D. tako što je fizički i psihički napadao, tukao dva puta tjedno, lupao stvari po kući, radeći to i u nazočnosti maloljetne djece, te oštećenoj uputio ozbiljnu prijetnju da će ubiti i njene roditelje, piše Avaz.

Tako je 15. kolovoza, poslije 22.30 sati, u obiteljskoj kući u Doboju, nakon kraće verbalne rasprave uhvatio suprugu za vrat i kosu, nakon čega se ona uspjela osloboditi i odgurnuti optuženog u namjeri da pobjegne iz kuće. On ju je sustigao na izlaznim vratima kuće, uhvatio za majicu i poderao je, a oštećena se uspjela sakriti u podrum kuće, a zatim pored ograde dvorišta, da bi je nakon desetak minuta optuženi pronašao, stoji u optužnici.

Mučki je tukao

“Zadao joj je udarac šakom po licu, a potom uhvatio za uho i kosu i vukao po travi, a sve je to trajalo nekih 15 do 20 minuta, a za to vrijeme joj je govorio kako nije sposobna odgajati djecu i je li gledala snimku iz Gradačca, a kada su ušli u kuću, oštećena je otišla u sobu gdje su se nalazila njihova maloljetna djeca sin … (rođen 2012. godine) i kćerka … (rođena 2016. godine).

Optuženi se oštećenoj obratio riječima da je ona pokvarila djecu, da ih nije znala odgajati, a potom joj u nazočnosti djece zadao udarac otvorenom šakom u predjelu glave, od kojih udaraca je oštećena zadobila tjelesne ozljede u vidu krvnog podlijeva iznad i ispod desnog oka, u predjelu desne nadlaktice i zadnje strane lijeve ušne školjke”, navodi se u optužnici.

Vrdoljak je potom razbio sve telefone koji su bili u kući, nakon čega su djeca počela plakati, a on je nastavio galamiti, rekavši da su za sve njihove probleme krivi roditelji oštećene, te da će ih ubiti.