OPET U NJEMAČKOJ Nakon Mirnese, još jedna žena opljačkala poduzeće u kojem su obje radile

Prosegur Njemačka
Bild

Policija traga za 26-godišnjom ženom koja je iz poduzeća 'Prosegur', bivšeg poduzeća Mirnese S., ukrala šest milijuna eura. Kako prenosi njemački Bild, kompanija 'Prosegur' se bavi transportom novca, a najnovija krađa je treća po redu za manje od godinu dana.

Glasnogovornica tužiteljstva Carla Mostertz u izjavi je potvrdila da je došlo do krađe te da osumnjičena nije još uhićena, ali jeste njen suučesnik.

Kako prenose njemački mediji, do pljačke je došlo 2. rujna, a kako je sutradan bila nedjelja, nestanak novca je otkriven tek u ponedjeljak i tako je izgubljeno dragocjeno vrijeme kada je riječ o istrazi. Zaposlenica kompanije za prijevoz novca 'Prosegur' je jednostavno novac iz kompanije iznijela u vrećama za smeće.

Naime, u policijskom priopćenju stoji da je žena tijekom svoje smjene ključem mirno otvorila sefove s novcem i sve ubacila u vreće za smeće. Zatim je s vrećama za smeće izašla iz kompanije. To se kasnije sve vidjelo na snimci nadzorne kamere, prenose 'Nezavisne novine'.

Njen pomagač, kojeg mediji identificiraju kao Volkan Ö. (33), Nijemac turskog porijekla, uhićen je prije tri dana

Podsjetimo, iz štutgartske poslovnice 'Prosegur', listopada prošle godine Mirnesa S. (42) je ukrala 1,25 mlijuna eura. Novac nikada nije pronađen, a ona je pri uhićenju imala svega 250 eura kod sebe.

Nakon nje, kompaniju je opljačkao i Mirnesin kolega Cem M. (27), koji je nedavno osuđen na dvije i pol godine zbog krađe 135.000 eura iz poduzeća 'Prosegur', prosinca prošle godine. On je, navodno, vratio novac.