OPĆINSKI SUD U MOSTARU Zbog iznude i bacanja eksplozivne naprave na kuću u Mostaru određen mu pritvor

Eksplozija Mazoljice
Ilustracija/Hercegovina.info

Na prijedlog županijskog Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, rješenjem Općinskog Suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Alminu Raoniću (1999.), s prijavljenim prebivalištem u Općini Novi Grad Sarajevo, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Udruživanje radi činjenja kaznenih djela' u stjecaju s kaznenim djelima 'Izazivanje opće opasnosti', 'Teška tjelesna ozljeda', 'Iznuda' i 'Ugrožavanje sigurnosti' KZ FBiH, priopćeno je danas iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije.

"Osumnjičenom Alminu Raoniću se stavlja na teret da se u vremenskom razdoblju od 29.10.2023. godine do 25.11.2023. godine, zajednički i dogovorno u sastavu grupe ljudi, s Dž. O. iz Hadžića i njima poznatim osobama, udružio poradi činjenja navedenih kaznenih djela, a s ciljem da za sebe pribave protupravnu imovinsku korist i to na štetu imovine oštećenog I. Č., iz Mostara, pa su mu u više navrata prijetili da će napasti na njegov život i tijelo, te ga fizički napali i tjelesno ozlijedili, da bi jedne prilike bacili eksplozivnu napravu ispred kuće oštećenog, a sve u cilju iznude određenog novčanog iznosa od oštećenog, što je kod njega izazvalo strah za vlastitu sigurnost i sigurnost članova svoje obitelji", navodi se.

"Općinski Sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Alminu Raoniću, iz razloga jer naročite okolnosti ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, sudionike ili prikrivače i iz razloga jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti kaznena djela, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna", ističu iz Tužiteljstva.

"Županijsko Tužiteljstvo HNŽ u suradnji s Federalnom upravom policije (FUP) nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela, kao i otkrivanju drugih supočinitelja ovih kaznenih djela", navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva HNŽ.