OPĆINSKI SUD U MOSTARU Ocu pritvor, sinu izrečene mjere zabrane

Uhićeni otac i sin u Mostaru
Hercegovina.info

Općinski sud u Mostaru danas je uvažio prijedlog Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije i, kako je potvrđeno za Avaz, prema E. R. (54) odredio jednomjesečni pritvor, dok su njegovom sinu R. R. (24) izrečene mjere zabrane, napuštanje boravišta i prilaska oštećenom D.V. (41) na 100 metara.

Pritvor prema E.R. je određen zbog opasnosti da će ponoviti ili dovršiti kazneno djelo za koje je osumnjičen, a radi se o ugrožavanju sigurnosti u stjecajem s lakom tjelesnom ozljedom.

Također, osumnjičen je i za kazneno djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštenom nabavkom, držanjem ili prodajom oružja ili bitnih dijelova za oružje te neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Njegov sin je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti u stjecaju s nedozvoljenim držanjem oružja ili eksplozivnih materija, kao i za neovlaštenu nabavku, držanje ili prodaju oružja ili bitnih dijelova za oružje.

Podsjetimo, njih dvojica su u srijedu u poslijepodnevnim satima lakše ozlijedili D.V. (41), nakon što su ga prethodno jurili s dva automobila marke BMW dok je oštećeni upravljao motociklom Yamaha, a na kojem se nalazilo i njegovo maloljetno dijete.

U jednom trenutku su se zaustavili, nakon čega je E.R. automatskom puškom u predjelu lijevog lakta udario D.V. namjeri da se obračunaju. To su uočili policajci koji su obavljali redovne zadatke, nakon čega su brzo reagirali i upotrebom sredstava prinude uspostavili nadzor nad akterima tučnjave. Uz automatsku pušku kod napadača je pronađen i pištolj marke Astara.

Također, prilikom pretresa kuće i stana koje koriste osumnjičeni uz određenu količinu materije za koju se pretpostavlja da je kanabis, a kako se jučer pisalo, iz MUP-a HNK-a su danas naveli da je pronađena i veća količina bijele praškaste nepoznate materije, mrvilica, novac, ručne bombe, kao i streljivo za pištolj i pušku.