OPĆINSKI SUD Čapljincu određen pritvor zbog nasilja u obitelji

Općinski sud Čapljina
Hercegovina.info

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Čapljini, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec, prema osumnjičenom Boži B. (1990.), iz Čapljine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "nasilje u obitelji“, priopćeno je danas iz Tužiteljstva HNŽ. 

"Osumnjičenom Boži B. se stavlja na teret da je dana 16.11.2023. godine, oko 18:30 sati, u obiteljskoj kući koja se nalazi u mjestu Dretelj, Grad Čapljina, u kojoj živi njegova majka, oštećena P. B., obraćajući se oštećenoj da bi trebalo zatvoriti trgovinu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće, s čime se oštećena nije suglasila, da bi potom osumnjičeni oštećenu udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, zatim ju uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka, što je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu ozljedu, te osjetila veliki strah i uznemirenost", navodi se.

Općinski sud u Čapljini je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Boži B., jer se isti krije i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega.

Osumnjičeni Božo B. je povratnik u vršenju ove vrste kaznenih djela, a zbog istog kaznenog djela izdržavao je i kaznu zatvora.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji s PU Čapljina, PS Čapljina nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, priopćeno je iz Županijskog Tužiteljstva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.