ODVJETNIK OBITELJI DEMANTIRAO Zvicer je živ


Zvicer
Facebook

Odvjetnik obitelji Zvicer priopćio je da je Radoje Zvicer živ, prenose mediji. "Demantiram kao odvjetnik obitelji da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Obitelj je vidjela natpise u medijima i da se ne bi dezinformacije i dalje širile važno je da se zna da je moj klijent živ", rekao je Vladimir Zarić za 'Kurir'.

Crnogorski sigurnosni organi nemaju službene podatke o informaciji koju su objavili mediji u Srbiji da je Zvicer ubijen, pozivajući se na istražne organe Srbije, prenosi crnogorki portal 'Vijesti'.

Crnogorski sigurnosni izvori navode da imaju podatke o dva ubojstva u Panami, ali da se vrše dodatne provjere jer početni opisi ne odgovaraju opisu Zvicera. Portal Nova.rs je objavila da se čeka potvrda Europola na osnovu DNK analize.

Iz Uprave policije je 'Vijestima' rečeno da bi službenim putem o tome mogli biti obaviješteni tek za dva do tri dana, s obzirom na sve okolnosti i činjenicu da Zvicer u toj državi najvjerojatnije nije boravio pod svojim imenom.

Panamski mediji izvještavaju da je ubijen muškarac star između 40 i 45 godina, koji je imao nadimak 'Yai'. Nije jasno jesu li slučajevi povezani. Zvicer važi za jednog od vođa klana iz Kotora, koji je funkcionirao na međunarodnom nivou.

Za njim je raspisana tjeralica, nakon što su objavljeni podaci Europola u kojima je označen osobom koja ima direktne veze sa pripadnicima tajne i javne policije, a u vezi šverca droge, krijumčarenja, ilegalnog držanja oružja ...

U spisima Specijalnog državnog tužiteljstva (SDT) navodi se da su uhićeni tajni agent Petar Lazović (32) i policajac Ljubo Milović (39) po njegovom nalogu pratili članove škaljarskog kriminalnog klana koje je on stavio na listu za odstrel.

Portal 'Libertas' objavio je transkripte njihove međusobne komunikacije koja se tiče šverca droge, cigareta, utjecaja na državne službenike ... Viši sud u Podgorici potom je naredio raspisivanje tjeralice za Zvicerom i policijskim službenikom Ljubom Milovićem, ali i za njihovim suradnicima Radojem Živkovićem, Nikolom Spasojevićem, Milanom Vujotićem i Duškom Roganovićem.

Dio te ekipe nedavno je uhićen u Turskoj, a nakon likvidacije Jovana Vukotića, vođe suparničkog kriminalnog klana.

U predmetu koji je ranije formiralo crnogorsko Specijalno tužiteljstvo, Zvicer i Mila Vujotić označeni su šefovima kriminalne grupe koja je planirala ubiti tog Kotoranina dok je bio u spuškom Istražnom zatvoru. Kao članovi označili su Slobodana Kašćelana, Dragana Kneževića, Gorana Vukčevića, Igora Terzića, Danila Bakića, Stevana Kraljevića, Radovana Mujovića, Vladana Lučića, Filipa Kneževića i Ratka Živkovića.