ODUZET MU AUTO Hercegovac pijan i bez vozačke vozio neregistrirani auto, a ima i 7000 KM kazni

Stop poliicija
Ilustracija

Nevesinjska policija je oduzela automobil marke Volkswagen tip 19E od Z.L. zbog nekoliko prekršaja koje je počinio u prometu, među kojim je neplaćanje ranijih prekršajnih dugova u iznosu od 7.170 maraka.

Z.L. je proteklog vikenda policija zaustavljala u Ulici vojvode Radovana Radovića u Nevesinju, ali se on nije zaustavio na zakonito izdato naređenje policijskih službenika, ali ga je kasnije patrola sustigla i daljom kontrolom utvrdila da je vozio pijan neregeistrirani automobil i to bez vozačke dozvole.

"On je počinio i sljedeće prekršaje: vožnja pod utjecajem alkohola od 1,16 g/kg u organizmu, upravljao je putničkim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao je automobilom koje nije registriran i na kome se nalazila jedna nepripadajuća registarska oznaka", priopćeno je u Policijskoj upravi Trebinje.

U policiji su potvrdili da je Z.L. višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti sigurnosti prometa, prije svega prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja neregistriranim putničkim auotmobilom i upravljanjem putničkim automobilom sa nepripadajućim registarskim oznakama, navode 'Nezavisne novine'.

"Uvidom u Registar novčanih kazni utvrđeno je da osoba Z.L. na osnovu do sada počinjenih prekršaja ima dug u iznosu od 7.170,00 КM", stoji dalje u priopćenju policije.

Zbog počinjenih prekršaja protiv Z.L. podnesen je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka pred Osnovnim sudom u Trebinju i privremeno mu je oduzet putnički automobil koji koristi.