ODLUKA ŽUPANIJSKOG SUDA Osam godina zatvora zbog silovanja maloljetnice te nagovaranja djece na drogu i krađu

nasilje nad ženama, BIH, interpol, tjeralica, nasilje nad ženama, pokušaj silovanja, državljanin hrvatske, optužba, zlostavljanje, Split, djeca, silovanje, droga

Na jedinstvenih osam godina zatvora na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno je u utorak osuđen Grgo Mišković (31) zbog zlostavljanja, iskorištavanja i zlouporabe maloljetne osobe te omogućavanja trošenja droge i trgovine ljudima.

Mišković je, prema optužnici, izvršio spolni odnošaj nad posebno ranjivim djetetom, maloljetnicom, štićenicom jedne odgojno-obrazovne ustanove, piše Hina.

To je učinio na način da je u dva navrata iskoristio njezinu omamljenost i nemoć te je silovao u srpnju prošle godine prvo u javnom zahodu, a onda i u iznajmljenom stanu. Samo tri mjeseca kasnije, u blizini te ustanove, pokušavao ju je natjerati da ga oralno zadovolji, no uspjela je izmaći.

Nad djevojčicom je bludničio i na Bačvicama, silom je tjerajući da ga rukom zadovoljava, a sa štićenikom ustanove, maloljetnikom, uspostavio je kontakt i natjerao ga da konzumira marihuanu nakon čega ga je prisilio da krade za njega. Tako je sebi pribavio četiri parfema.

Da konzumira marihuanu, navodi tužiteljstvo, natjerao je i maloljetnicu kod jedne škole u Splitu, no ona nije pristala na njegova traženja da za njega krade.

Sudac Zoran Ivanišević je dodijelio za dva spolna odnošaja po šest godina zatvora, četiri za krađe maloljetnika i još dvije za tjeranje maloljetnice da konzumira drogu pa je jedinstveno presudio osam godina iza rešetaka.

Mišković je čak šest puta ranije uvjetno osuđivan na Općinskom sudu u Splitu, a uglavnom se radilo o kaznenim djelima krađe. Suđenje je bilo zatvoren za javnost, a javno je dostupna bila tek objava presude.