ODLUKA ŽUPANIJSKOG SUDA Osam godina zatvora zbog silovanja maloljetnice te nagovaranja djece na drogu i krađu

ODLUKA ŽUPANIJSKOG SUDA Osam godina zatvora zbog silovanja maloljetnice te nagovaranja djece na drogu i krađu

Na jedinstvenih osam godina zatvora na splitskom Županijskom sudu nepravomoćno je u utorak osuđen Grgo Mišković (31) zbog zlostavljanja, iskorištavanja i zlouporabe maloljetne osobe te omogućavanja trošenja droge i trgovine ljudima.

Mišković je, prema optužnici, izvršio spolni odnošaj nad posebno ranjivim djetetom, maloljetnicom, štićenicom jedne odgojno-obrazovne ustanove, piše Hina.

To je učinio na način da je u dva navrata iskoristio njezinu omamljenost i nemoć te je silovao u srpnju prošle godine prvo u javnom zahodu, a onda i u iznajmljenom stanu. Samo tri mjeseca kasnije, u blizini te ustanove, pokušavao ju je natjerati da ga oralno zadovolji, no uspjela je izmaći.

Nad djevojčicom je bludničio i na Bačvicama, silom je tjerajući da ga rukom zadovoljava, a sa štićenikom ustanove, maloljetnikom, uspostavio je kontakt i natjerao ga da konzumira marihuanu nakon čega ga je prisilio da krade za njega. Tako je sebi pribavio četiri parfema.

Da konzumira marihuanu, navodi tužiteljstvo, natjerao je i maloljetnicu kod jedne škole u Splitu, no ona nije pristala na njegova traženja da za njega krade.

Sudac Zoran Ivanišević je dodijelio za dva spolna odnošaja po šest godina zatvora, četiri za krađe maloljetnika i još dvije za tjeranje maloljetnice da konzumira drogu pa je jedinstveno presudio osam godina iza rešetaka.

Mišković je čak šest puta ranije uvjetno osuđivan na Općinskom sudu u Splitu, a uglavnom se radilo o kaznenim djelima krađe. Suđenje je bilo zatvoren za javnost, a javno je dostupna bila tek objava presude.