ODLUKA U Mostaru pritvor za Ljubušaka

FUP privođenje
hercegovina.info

U Županijskom sudu u Mostaru u petak je održano ročište za određivanje pritvora Marku B. (32) iz Ljubuškog kojeg su dan ranije uhitili pripadnici Federalne uprave policije (FUP). Sud je donio rješenje kojim je Marku B. određen pritvor.

Iz Tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, pod čijim nadzorom su i djelovali pripadnici FUP-a u ovom slučaju, su tražili pritvor zbog opasnosti da će Marko B. ponoviti krivično djelo za koje je osumnjičen, piše 'Dnevni avaz'.

Podsjetimo, on se sumnjiči da je po prethodnom dogovoru sa drugim osobama 17. rujna 2013. godine, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, ukrao automobil kojim se odvezao do zlatarske radnje 'Perla' u Ljubuškom, gdje je maskiran i naoružan pištoljem izvršio razbojništvo nad vlasnikom zlatare I. B., a nakon što je isti izašao i zaključao radnju.

Također, on je tada vlasniku zlatare I. B. nanio pištoljem ozljede u predjelu glave, a potom mu ukrao torbu u kojoj su se nalazile osobne stvari i određen iznos novca, nakon čega se dao u bjekstvo.

Iako se nakon uhićenja u javnosti postavljalo pitanje zbog čega u ovom slučaju djeluje Tužiteljstvo Hercegovačko - neretvanske županije, umjesto Tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke, ipak, kako se saznaje iz izvora bliskih FUP-u, protiv Marka B. se vodi istraga u vezi s pojedinim osumnjičenim i djelima iz predmeta 'Orka'. Radi se o razbojništvima počinjenim na području HNŽ i ŽZH, a 'Perla' je jedno od tih djela.

Tako se protiv Marka B. i drugih, a koji su obuhvaćeni u predmetu 'Orka' čija imena u cilju istrage ne mogu otkriti, vodi istraga zbog sumnje da su počinili krivično djelo 'Udruživanje' u vezi s 'Razbojništvom'. Marko B. je i ranije osuđivan za 'Razbojništvo' i 'Izazivanje opće opasnosti', te za druga krivična djela.