ODLUKA SUDA Mostarac osumnjičen za ubojstvo ostaje u pritvoru

napad, Banja luka, tučnjava, Vladimir Kovačević, droga, oružje, pritvor, tužiteljstvo, bolovanje, rs bih, zlostavljanje, Amerika, tužiteljstvo, ubojstvo, tužiteljstvo, Crna Gora zemlja

Nakon ročišta koje je održano, Sud BiH je odlučujući o prijedlogu Tužiteljstva BiH, donio rješenje da se Mostarcu Igoru G. (41), koji je prije mjesec dana uhićen prema tjeralici Interpola Podgorica, ukida privremeni te određuje ekstradicijski pritvor, potvrđeno je za 'Dnevni avaz' iz Suda BiH.

Naveli su da takvo rješenje doneseno zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao izbjeći postupak izručenja ili provođenja izručenja, u smislu članka 39. stav 1. točka a) Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima.

"Pritvor po ovom rješenju može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke ovog suda, ali najduže šest mjeseci, računajući od dana uhićenja, odnosno od 24. srpnja 2023. do 24. siječnja 2024. godine", navedeno je iz Suda BiH.

Igor G. je uhićen po međunarodnoj tjeralici NCB Interpola Podgorica, Republika Crna Gora, odnosno tjeralici Interpola NCB Sarajevo, raspisanoj u cilju vođenja kaznenog postupka pred nadležnim pravosudnim organom Republike Crne Gore zbog sumnje da je, počinio kazneno djelo 'Teško ubojstvo' iz članka 144. stav 1. i 4. u vezi sa člankom 25. Kaznenog zakona Crne Gore i osnivanje kriminalne organizacije iz članka 401a. stav 1. u vezi sa stavom 6. istog Zakona.

Riječ je o ubojstvu Šćepana Roganovića koje se dogodilo 13. veljače 2020. godine u Crnoj Gori. Podgorički Viši sud krajem lipnja odredio je pritvor Marku R., Slavku R. i Milošu G., osumnjičenima da su dio kriminalne grupe koja je sudjelovala u ubojstvu Roganovića, navodi 'Dnevni avaz'.

Policija je nedavno proširila istragu o tom zločinu i, osim njih trojice, za suučesništvo je osumnjičila i vođu 'škaljarskog klana' Igora V. iz Kotora i Cetinjanina Iliju M., koji je odranije u zatvoru. Za ubojstvo Roganovića ranije su optuženi Krsto V., Dino I., Mili B., Miloš K. i Igor G. Direktnim izvršiteljem označen je Mili B. On je u bjekstvu, kao i Krsto V., optuženi organizator te kriminalne grupe.

Šćepan Roganović je ubijen u Herceg Novom, na stepeništu kod Kanli kule 13. veljače 2020. godine. Na konferenciji za medije Uprave policije i Tužiteljstva priopćeno je da je motiv ovog ubojstva 'bezobzirna osveta' i da žrtva nije bila označena kao sigurnosno interesantna osoba. On se nije vodio kao osoba koja je bliska nekom klanu, već da je u srodstvu s osobama koje su evidentirane kao pripadnici 'kavačkog klana'.

Šćepan je bio stariji sin Nike Roganovića, koji je ubijen krajem srpnja 2017. u naselju Nemila, i brat Duška Roganovića, koji je teško ozlijeđen u travnju iste godine, kada je ispod njegovog automobila postavljena eksplozivna naprava. Niko i Duško Roganović bili su označeni kao sigurnosno interesantne osobe u evidenciji policije.