ODLUKA SUCA Mjesec dana pritvora za mostarskog 'kolekcionara' oružja koji je od ranije poznat policiji

Ensar Bajramović
Hercegovina.info

Mjesec dana pritvora određeno je za Ensara B. (27) u čijoj kući su pripadnici Federalne uprave policije (FUP) pronašli veliku količinu oružje, eksploziva i drugih predmeta.

Službenici FUP-e su tijekom petka predali osumnjičenog u nadležnost Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) gdje je saslušan, a potom je u pratnji službenika Policijske uprave Mostar prebačen u pritvor.

On se sumnjiči za kazneno djelo 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz članka 371. stav 2. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e navedeno je kako je tijekom pretresa kuće koju koristi osumnjičeni, te drugih pomoćnih prostorija pronađeni pištolji, puške, ručni bacači, streljivo, eksplozivne materije, električne detonatorske kapisle, ručne bombe, sporogoreći štapin, te određeni iznos novca u različitim apoenima.

Inače, osumnjičeni se dovodi u vezu sa pucnjavom koja se dogodila prije dvije godine na brdu Fortica iznad Mostara. Tada se Ensar B. izjasnio da je ranio sam sebe, iako se špekuliralo kako je do pucnjave došlo između dvije osobe.

Osim toga, prošle godine u ljetnom razdoblju, Ensar B. se dovodio u vezu s postavljanjem eksplozivne naprave ispod jednog osobnog automobila u naselju Mazoljice. Tada nije bilo ozlijeđenih, dok je na vozilu u vlasništvu A.D. pričinjena materijalna šteta. Nedugo nakon eksplozije uhićeni su Ensar B. (1996.) i T.S. (1987.).