OD RANIJE POZNAT FUP zbog dilanja droge zaplijenio kolekciju mobitela i oružje

FUP - Zapljena mobitela
FUP

Službenici Federalne uprave policije (FUP) su dana 22.2. pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije, poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti na području Sarajevske županije (SŽ), a vezano za dokumentiranje osoba i krivičnog djela 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području SŽ,  te su uhićene dvije osobe iz Sarajeva inicijala R.G. (1989.) i  S.B. (1986.) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje navedenog krivičng djela. Osoba R.G. je od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima kao višestuki povratnik u vršenju krivičnih djela, zbog čega je više puta osuđivan za krivična djela člana 287., 289., 238. i 239. KZ FBiH.

FUP - Zapljena mobitela

Navedene osobe se sumnjiče da su na području Sarajevske županije tijekom 2020. i 2021. godine, neovlašteno proizvodili i stavljali u promet opojnu drogu na način da su od njima poznatih osoba, neovlašteno nabavljali opojnu drogu 'Amfetamin', te su istu čuvali u svojim, ili iznajmljenim stanovima, ili poslovnim prostorima, gdje su je prepakivali u paketiće pogodne za uličnu prodaju te je stavljali u promet na području grada Sarajeva. 

Prilikom pretresa je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'Amfetamin', vatreno oružje, streljivo, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim krivičnim djelima.

FUP - Zapljena mobitela

Osoba R.G. je nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije u zakonskom roku predata na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu SŽ uz Izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, dok je osoba S.B. otpuštena po naredbi postupajućeg tužitelja, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.