OBEĆALA EURE Optužnica protiv srbijanske starlete zbog prostitucije u BiH

tomislav nikolić, ivica dačić, skandal, parovi, tijana ajfon, Tijana Maksimović, tijana ajfon, optužnica, prostitucija, tužiteljstvo

Tužitelj Odjela III Tužiteljstva BiH, podigao je optužnicu protiv Tijane Maksimović (1992. ) iz Rume, državljanke R. Srbije.

Optužena se trereti da je, koncem mjeseca svibnja ove godine, poticala državljanke R. Srbije sa područja Beograda, G.S. i S.P. da u cilju pružanja seksualnih usluga otputuju sa njom u Bosnu i Hercegovinu, na područje grada Bijeljine, te da na privatnoj zabavi, pružaju seksualne usluge za novčane iznose od po 500 eura.

Kako se navodi u optužnici, optužena je zajedno sa navedenim osobama, dana 27.5. za vrijeme trajanja pandemije Covid 19, ilegalno ušla u Bosnu i Hercegovinu, preko vodene granice na rijeci Savi, odakle su prevezene na dogovorenu privatnu zabavu na u mjestu Suho Polje u blizini Bijeljine.

Službenici MUP-a Republike Srpske, dolaskom na navedenu lokaciju prekinuli su održavanje zabave, te navedene osobe lišili slobode.

Optužena se tereti da je sa umišljajem, u cilju ostvarivanja nezakonite zarade, vrbovala i navodila dvije osobe, strane državljanke, na pružanje seksualnih usluga u državi u kojoj nemaju prebivalište ni državljanstvo, čime je počinila kazneno djelo 'Međunarodno navođenje na prostituciju' iz članka 187. stavak 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.

Maksimović je u javnosti poznata pod pseudonimom Tijana Ajfon. Srbijanci pišu da se u slučaju Tijane Ajfon može govoriti o turbo prostituciji.

Za razliku od elitne prostitucije u kojoj se obrću mnogo veće svote novca, ali i u kojoj je i diskrecija mnogo veća, 'turbo prostitucija' podrazumijeva balkansku kombinaciju starleta i zvjezdica 'u pokušaju', eksponiranih po tabloidima i reality TV sadržajima, s mušterijama u vidu 'novih' bogataša i likova s one strane zakona, pišu.

Tijana Ajfon usluge naplaćuje po formiranom cjenovniku, a za stalne mušterije navodno daje i popust - Ajfon tako za dan zaradi 700 eura, a za jednu noć oko 500, saznaje Blic. To je navodno osnovni cjenovnik koji se mijenja ovisno o tome je li posao izvan granica Srbije, sudjeluje li u njemu više djevojaka i muškaraca, jesu li u pitanju stalne mušterije te koliko su 'zahtjevne'.

"Na primjer, kada radi u Crnoj Gori sedam dana, onda naplati 2.250 eura za cijeli tjedan, ali zahtjeva smještaj i transport na višem nivou, kao i sitne poklone i večere tijekom boravka. Od poklona prihvaća sve: od zlata i skupih torbi, preko cipela, do telefona", tvrdi neimenovani izvor za Blic.

"Stalnim mušterijama u Beogradu često dadne popust, nekada i prepolovi cijenu, ali kada organizira druge djevojke, zna se ugraditi u njihovu tarifu, a svoju tada povećava zbog grupnih odnosa. U torbi nosi seksualna pomagala, a te dodatne igrice naplati i duplo, čak i do 1000 eura za noć ako su mušterije maštovitije", tvrdi anonimni izvor.

Podsjećamo, policija u RS uhitila je 16 osoba u raciji provedenoj u okolini Bijeljine, a pritom je zaplijenjeno najmanje deset pištolja i kokain. Osim 16 uhićenih, još 19 osoba je privedeno. Policijska uprava iz Bijeljine potvrdila je kako su njeni pripadnici proveli raciju u jednoj vikendici u okolini tog grada. Operacija je izvedena u suradnji s policijama Srbije i Slovenije.