Novo trovanje plinom u BiH: Preminulo dvoje mladih

Policija RS vozila
Ilustracija

Tijela 29-godišnjeg mladića i 19-godišnje djevojke pronađena su u subotu ujutro u automobilu koji je bio parkiran u objektu u Kostajnici, gradu na granici s Hrvatskom. Prema neslužbenim informacijama sa mjesta događaja, okolnosti upućuju da nije riječ o ubojstvu i samoubojstvu.

'Nezavisne novine' neslužbeno saznaju da se sumnja kako je smrt nastupila trovanjem ugljen-monoksidom. 

U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske u Banja Luci sutra će biti izvršena obdukcija tijela mladića (29) i djevojke (19) koja su jutros pronađena u automobilu parkiranom u objektu u izgradnji u Kostajnici, rekao je Srni glavni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Prijedor Mladen Mitrović.

"Očevid je završen. Smrt je nastupila, najvjerojatnije, gušenjem. Na koji točno način, pokazat će obudukcija. Za sada ništa ne ukazuje da je smrt posljedica izvršenja nekog krivičnog djela", dodao je Mitrović.

On je naveo da nakon obavljenog očevida nema sumnje na krivično djelo, ali da se o tome tužiteljstvo i definitivno može izjasniti nakon nalaza obudkcije i prikupljanja još nekih dokaza na osnovu kojih bi se ovo i potvrdilo.

Policijska postaja Kostajnica jutros u 7:40 sati zaprimila je prijavu da su pronađena dva tijela.

Istražitelji sumnjaju da su se mladić i djevojka, čija su tijela jutros pronađena u parkiranom automobilu u Kostajnici, otrovali ugljen-monoksidom. Prema saznanjima 'Nezavisnih novina', okolnosti upućuju da nije riječ o ubojstvu i samoubojstvu, kako su pojedini mediji jutros prenijeli.

Podsjetit ćemo kako se prije mjesec dana, točnije 1.1. ove godine kod Posušja dogodila tragedija kada se osam mladića i djevojaka ugušilo plinom.

Zbog tragične smrti dvoje mladih u Kostajnici će u nedjelju biti Dan žalosti.

Dan žalosti će se obilježiti spuštanjem zastava na pola koplja ispred zgrade općine Kostajnica, javnim poduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama, poduzećima i društvima na području općine Kostajnica.

Na Dan žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati glazba u ugostiteljskim objektima.