NOVI TEROR NAD ŽENAMA Muškarac (42) u Mostaru mlatio ženu, prijetio solnom kiselinom te da će ugušiti djecu i nju

Nasilje nad ženama

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, osumnjičenom Slobodanu S. (1981.), iz Mostara, određen je pritvor u trajanju od najdulje jedan mjesec zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilje u obitelji, priopćeno je danas iz Tužiteljstva HNŽ.

Detalji incidenta 

"Dana 30.09.2023. godine, oko 15:30 sati, u ulici Drage Palavestre, u Mostaru, Slobodan S. je, prema navodima, fizički napao svoju suprugu L.S. Osumnjičeni je koljenom više puta udario oštećenu u donji dio trbuha, pri čemu je ona udarila glavom od štok vrata. Također, prijetio je da će je posuti solnom kiselinom po licu, da će nju i dvoje djece ugušiti na spavanju, te joj zabranio izlazak sa djecom. Nakon intervencije policije, osumnjičeni ju je ponovno fizički napao po povratku iz posjete prijateljici", navodi se.

Tužiteljstvo predložilo pritvor

"Tužiteljstvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo. Za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od 3 (tri) godine ili teža kazna. Općinski sud u Mostaru prihvatio je prijedlog i ocijenio ga utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora", dodaju iz Tužiteljstva.

Postojeći kazneni postupak

"Pred Općinskim sudom u Mostaru protiv osumnjičenog se već vodi kazneni postupak za isto kazneno djelo. Županijsko tužiteljstvo HNŽ, u suradnji sa MUP-om HNŽ - PU Mostar, nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo", stoji u priopćenju Tužiteljstva HNŽ.