NOVI SAD Državljanin BiH uhićen zbog ubojstva bivšeg poduzetnika u središtu grada

Traka mjesto zločina
Hercegovina.info

Zbog ubojstva vlasnika pečenjare Milana T. (54) iz Novog Sada, koje se dogodilo u stanu u kojem je boravio u strogom centru tog grada, uhićen je državljanin Bosne i Hercegovine Sultan G. (27), a policija još uvijek traga za još jednom osobom za koju se sumnja da bi moglo biti povezano sa ovim ubojstvom.

Ono što produbljuje misteriju je činjenica da su u stanu u kojem je nasmrt pretučen Milan T. navodno pronađena određena seksualna pomagala, odnosno lisice vezane za krevet i drugi rekvziti, ali ta informacija nije službeno potvrđena, piše Telegraf.

Nije međutim još uvijek precizirano u kojem odnosu su bile ubojice i žrtva, ali se pretpostavlja da su se poznavali od ranije, obzirom da ih je Milan pustio u stan i da nije bilo tragova nasilnog ulaska.

Također stan je zaključan sa vanjske strane, pa se pretpostavlja da su ubojice ponijele ključ sa sobom.

Stan inače pripada Milanovim rođacima, a on je tu boravio posljednjih mjeseci. Nekada je držao pečenjaru, koja je izgorjela u požaru, pa je odustao od tog posla. Živio je mirnim životom, a poznanici imaju samo riječi hvale.

Uhićenom državljaninu Bosne i Hercegovine određen je jednomjesečni pritvor, dok se za suizvršitlejem traga. Inače, Milan T. je ubijen ubodima nožem u četvrtak 23. studenog u stanu u kojem je boravio. Osumnjičeni Sultan G. je uhićen u Beogradu.

"Osumnjičenom S.G. zbog osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo teško ubojstvo M.T. iz Novog Sada sudac za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana iz razloga što postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi osumnjičeni mogao ometati postupak utjecajem na svjedoke.

Pritvor je određen i zbog postojanja okolnosti koje upućuju na osnovanu bojazan da bi osumnjičeni u kratkom vremenskom razdoblju mogao ponoviti kazneno djelo za koje je osnovano sumnjiv kao i zbog načina izvršenja i težine posljedica kaznenog djela koje je dovelo do uznemiravanja javnosti", izjavila je glasnogovornica Višeg suda u Novom Sadu Jelena Ostojin.