Novi oružani sukob kod Širokog Brijega

Sukob se dogodio kod benzinske crpke u mjestu Oklaji kod Širokog Brijega. Do sukoba je došlo zbog nesporazuma u prvenstvu prolaza automobilom.

Prema kazivanjima očevidaca jedan od aktera sukoba, koji živi u blizini mjesta događaja, od drugog je aktera tražio da pomakne automobil kako bi mogao proći, prilikom čega je i zatrubio. Ovo je izazvalo drugog vozača koji je odgovorio Šta sviraš i opsovao majku vozaču koji je htio proći.

Nakon psovki vozač drugog automobila je iz prtljažnika uzeo palicu i počeo udarati po vozilu vozača koji je htio proći. Prema navodima nekih od očevidaca u napadu su mu se priključila i tri prijatelja.

Prilikom sukoba jedna od osoba je upotrijebila i vatreno oružje. Po svemu sudeći radilo se o hitcima ispaljenima u zrak, a policija na mjestu događaja nije pronašla čahure, što ukazuje da su one prije dolaska policije uklonjene.

Trenutačno je u policiju pozvano 15-ak osoba, što aktera što svjedoka, kako bi se sastavio cjeli mozaik incidenta koji je uznemirio Širokobriježane.

pogled.ba