NOVI DOKAZI Dječaci od 10 i 12 godina osim za 32 kaznena djela, sada su osumnjičeni i za ubojstvo

Policijska traka
Hercegovina.info

Todora Šunjka (75) iz Tovariševa pretukla su dvojica dječaka, od 10 i 12 godina, a nesretni čovjek umro je nakon tri mjeseca borbe za život. Kako je 'Telegraf.rs' pisao ranije, u srpnju ove godine Višem javnom tužiteljstvu u Novom Sadu podnijeta je kaznena prijava, protiv maloljetnog Z.N. zbog kaznenog djela 'Teška tjelesna ozljeda'.

Međutim, isti ti dječaci ponovno su privedeni prošlog tjedna zbog čak 32 krađe u Novom Sadu.

"Zvali su me iz Višeg javnog tužiteljstva u Novom Sadu i tražili Todorovu obdukciju. Tada sam i saznao da su to ta djeca koja su ubila Tošu. Ne znam kako će se naša država izboriti sa njima jer su kazneno neodgovorni. Eventualno da njihova majka bude optužena za zlostavljanje i zanemarivanje djeteta. Mi kao obitelj nećemo odustati dok netko ne bude kažnjen za zločin. Toša je bio čovjek za primjer", priča za 'Telegraf.rs' rođak ubijenog čovjeka i bivši direktor škole u Tovariševu Dušan Jovanov.

Jovanov se nada da će tužitelj Višeg javnog tužiteljstva u Novom Sadu naći način da u neku ustanovu smjesti dvojicu maloljetnika. Rođak ubijenog do detalja je ispričao kako je došlo do tragedije.

"Na Veliki petak nasmrt su ga pretukla dvojica dječaka od 10 i 13 godina. Tog dana su mu tražili novac, a on im nije dao. Sačekali su ga u mračnoj ulici, udarili ga betonskom pločom, a kada je pao na zemlju nastavili su ga tući. U kolima Hitne pomoći bio je svjestan, ali neprepoznatljiv. Moja supruga i sin su ga smjestili u bolnicu. Todor se nije ženio i nema djece, pa smo se mi starali o njemu. Svećenik sahranu nije želio ni da naplati", ispričao je rođak ubijenog.

Todor je praktično pretučen pred kućom s obzirom na to da, kako kaže Dušan, od kuće do prodavaonice nema ni 100 metara.

"Oni valjda nisu imali dovoljno novca za prodavaonicu. Vidjeli su kada je on plaćao i trčali su za njim da im da novac. Nosio je dvije vrećice, on i sestra žive sami. Odjednom su ga napali. Pitaju ljudi što ih nije šutnuo, ali on je takav tip čovjeka da ja od njega u životu nisam čuo ružnu riječ. On je toliko tih i miran čovjek. Nije se branio da ih ne bi ozlijedio, jer su djeca. Dugo je bio na respiratoru. U bolnici nije mogao ni govoriti, ali je reagirao, mogao je uhvatiti za ruku", dodaje.

Mještani pričaju da je pokojni Todor bio miran čovjek, koji nikad nikom nije uputio nijednu ružnu riječ. O tome koliko je bio dobar, naglašava Jovanov, svjedoči to što je svećenik odbio naplatiti uslugu za njegovu sahranu.

Prema saznanjima mještana, dvojica maloljetnika, koja su poslije premkaćivanja umirovljenika još dvaput napala ljude u selu, a starijeg čovjeka srušila s bicikla, potiču iz sedmočlane obitelji, doseljene nedugo prije zlodjela iz Novog Sada.