NOVI DETALJI Uhićene još dvije osobe zbog ubojstva mladića u Sarajevu

Ubojstvo 19-godišnjeg Farisa Pendeka u Sarajevu
N1

MUP Županije Sarajevo danas je objavio detalje ubojstva na Otoci gdje je smrtno stradao Faris Pendek, a uhićen Adem Šuman koji je pucao. 

U nedjelju, 28. siječnja 2024. godine, oko 23:35 sati, PU Novi Grad obaviještena je kako je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja od strane NN muškarca.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u ulici VII transferzala zatekli putničko motorno vozilo Citroen, u kojem je bila muška osoba s vidnom ozljedom u gornjem dijelu tijela. Liječnici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su u 00:07 sati konstatirali smrt muškarca, za kojeg je utvrđeno da je riječ o F. P. (2005.) iz Sarajeva. Vozaču D. K. (2005.) i putniku E. R. (2005.) su konstatirane lake tjelesne ozljede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005.) nije ozlijeđen.

Očevidom je rukovodila tužiteljica Županijskog tužiteljstva Županije Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo.

Uhićeni pomagači

U poslijepodnevnim satima, dana 29. 1. 2024. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a Županije Sarajevo, pod nadzorom postupajuće tužiteljice, lišili su slobode A. Š. (2000.) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstvo na štetu F. P. (2005.).

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili kazneno djelo Pomoć učinitelju poslije učinjenog kaznenog djela, istog dana su lišeni slobode E. G. (1987.) i M. S. (2000.), obojica iz Sarajeva.

Osumnjičeni su predani u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a ŽS, a policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽS, pod nadzorom Županijskog tužiteljstva ŽS, nastavljaju rad na ovom predmetu.