NOVAC ZA MIROVINE Autom s registracijama BiH ukrali 400 000 eura i pri tome ubili zaštitara

Nikšić pljačka pošte
Vijesti.me

Ispred nove pošte u Nikšiću jutros oko devet sati došlo je do oružane pljačke. U oružanoj pljački teško je ranjen Ljubiša Mrdak, radnik osiguranja objekta, koji je kasnije podlegao ozljedama.

Navodno su četiri masikirane osobe sa automatskim oružjem kod službenog ulaza u pošti sačekale vozilo securityja gdje se nalazio veći iznos novca planiran za mirovine. Prema neslužbenim informacijama ukradeno je oko 400.000 eura.

Tom prilikom teško je ranjen Mrdak, kako je 'Vijestima' neslužbeno rečeno iz vatrenog oružja, dok su ostalu dvojicu napadači poprskali biber sprejom. Nakon što su uzeli novac pobjegli su džipom u nepoznatom smjeru.

"Pacijent je primljen sa prostrijelnom ranom grudnog koša. Zabilježeno je veliko prisustvo zraka i krvi u grudnom košu. Nakon obrade pacijenta i uspostavljanja vitalnih parametara pacijent je vozilom bolnice upućen u KCCG", kazao je direktor nikšićke bolnice dr. Marko Mitrović.

Policija je pronašla zapaljen džip u mjestu Grebice. Iz Uprave policije (UP) priopćeno je da se za izvršiteljima razbojništva traga, navodi portal 'Vijesti'. Oni su kazali i da je o ovome obaviješten državni tužitelj u Višem državnom tužiteljstvu.

"Jutros oko 8:50 sati ispred prostorija Pošte Crne Gore u ulici Jola Piletića u Nikšiću došlo je do razbojništva kojom prilikom su izvršitelji upotrijebili vatreno oružje uslijed čega je radnik osiguranja zadobio teške tjelesne ozljede. Policija intenzivno traga za izvršiteljima razbojništva koji su jutros naoružani izvršili ovo krivično djelo i otuđili za sada neutvrđen iznos novca.

Nikšić pljačka pošte

Ozlijeđeni radnik osiguranja je hospitaliziran u Medicinskom centru u Nikšiću. O događaju je obaviješten državni tužitelj u Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici, a na mjestu događaja obavljen je očevid. Brzim i efikasnim radom policije u mjestu Grebice pronađeno je zapaljeno vozilo za koje je sumnja da je korišteno u izvršenju ovog krivičnog djela", navodi se u priopćenju UP. Naknadno je priopćeno kako je radnik osiguranja preminuo od zadobivenih ozljeda.

Ljubiša Mrdak, koji je radnik firme 'Security Gard Montenegro', pokušao je spriječiti pljačku koja se jutros dogodila ispred nove pošte u Nikšiću, ali je nažalost tom prilikom ubijen.

Kako su očevici kazali, kada je ispred pošte stalo vozilo za transport novca, iz džipa registarskih oznaka BiH izašla su trojica maskiranih, naoružanih razbojnika, koji su brzo prišli radnicima osiguranja, poprskali ih biber sprejom i počeli ih udarati kundacima.

Navodno su dvojica radnika osiguranja pala, a Mrdak se uhvatio u koštac sa jednim od napadača koji je, navodno, iz neposredne blizine pucao i pogodio Mrdaka u grudi, navode 'Vijesti'. Zapaljeni automobil pljačkaša policija je pronašla na sporednoj cesti, ispod regionalne ceste (zaobilaznica) koji od Nikšića vodi do Šavnika i Plužina.