NOĆNI UPAD Nakon višesatne drame u kući, vlasnik poduzeća je u bolnici sa slomljenim rukama, rebrima ...

Policija
Ilustracija/hercegovina.info

Pretučeni vlasnik poduzeća 'Horozović stolarija' iz Sanskog Mosta i dalje je u teškom stanju i nalazi se u banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru. Kazao je ovo za 'Dnevni avaz' glasnogovornik MUP-a Unsko - sanske županije Adnan Beganović. 

"Iz Urgentnog centra je javljeno da su teške tjelesne ozljede. Prijelom obje ruke i ima polomljenih rebara te brojna nagnječenja. On još uvijek nije dao informacije istražiteljima, čeka se da on bude u stanju da govori i očekujemo da bi on mogao dati podrobnije informacije o koliko osoba se radi i kakvi su bili te ostalo potrebno za istragu. Također, policija intenzivno traga za mogućim počiniteljima ovog djela", kazao je Beganović za 'Avaz'. 

Kako neslužbeno, saznaje 'Avaz', razbojnici su se predstavili da su policija te da su im vlasnici tako otvorili vrata i ne sluteći šta ih čeka.

"Imamo tu informaciju, mada to ne možemo potvrditi, to su za sada priče koje kruže. Ono što možemo potvrditi jeste da osobe nisu nasilno ušle u kuću pretučenih supružnika", kazao je Beganović. 

Supružnici su pretučeni i vezani oko 1:30 sati u noći sa petka na subotu, a tek ih je ujutro oko 9 sati pronašao radnik njihovog poduzeća.