NOĆNA AKCIJA Uhićen jer je iznudio 1,2 milijuna KM od samo jedne osobe

NOĆNA AKCIJA Uhićen jer je iznudio 1,2 milijuna KM od samo jedne osobe
FUP

Dana 20. i 21.7.2022. godine, službenici Federalne uprave policije (FUP) su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Srednjobosanske županije (SBŽ), poduzimali mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem dokumentiranja izvršenja kaznenog djela 'Iznuda' iz članka 295. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U sklopu navedenih aktivnosti, privedena je jedna osoba iz Bugojna inicijala I.M. (1978.), koja se sumnjiči da je u prethodne četiri godine kontinuirano iznuđivalo novac od vlasnika jednog gospodarskog subjekta iz Bugojna, a pri tome upućivajući mu ozbiljne prijetnje po život i tijelo, te je na taj način za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist cca 1,2 milijuna konvertibilnih maraka, a gospodarskom subjektu nanio veliku materijalnu štetu.

Službenici FUP-e su lišili slobode osumnjičenog I.M. prilikom primopredaje novca, kojom prilikom su kod istog pronašli i oduzeli 10.000 KM koje je neposredno prije toga uzeo od strane oštećenog, te putničko motorno vozilo čija je vrijednost cca. 250.000 KM koje je isti u prethodnom razdoblju, također, nezakonito oduzeo od oštećenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Bugojnu, službenici Federalne uprave policije izvršili su pretres kuće i pratećih objekata koje koristi osumnjičeni na području općine Bugojno te je pronađeno i oduzeto 30.000 KM, vatreno oružje i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Privedena osoba je kriminalistički obrađena u službenim prostorijama FUP-e, te je danas predata na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu SBŽ uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje FUP-e.