NIZ PLJAČKI U radnika benzinske uperili oružje i prijetili mu ubojstvom, a onda su uzeli novac, cigare i auto

Puška u rukama
Ilustracija

Županijski sud Tuzla je na prijedlog postupajućeg tužitelja odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Kasandra S. (23) iz Tuzle i Armina B. (22) iz Živinica, te različite mjere zabrane za Eldina S. (23) iz Živinica. Kasandro S. i Armin B. su osumnjičeni da su kao suučesnici u sticaju počinili tri kaznena djela razbojništva, a Eldin S. je osumnjičen da je sudjelovao u dva razbojništva sa Kasandrom S. i Arminom B.

Istraga je otvorena i protiv Š.Z. (22) iz Tuzle zbog postojanja osnova sumnje da je sudjelovao sa pomenutim osobama u jednom razbojništvu, ali je sud osumnjičenog pustio da se brani sa slobode.

Kasandro S. i Armin B. su osumnjičeni da su 1. rujna 2022. godine maskirani ušli u prostorije jedne benzinske crpke u Tuzli, dok su ih Eldin S. i Š.Z. čekali u automobilu, te uz prijetnju da će Armin B. koristiti poluautomatsku pušku od zaposlenika uzeli pazar u iznosu većem od 6.000 KM i udaljili se. 

Na isti način su počinili razbojništvo i 7. rujna na benzinskoj crpki u Stuparima na području Kladnja, ali nisu uspjeli otvoriti digitalni sef i otuđiti novac iz njega.

Također, Kasandro S. i Armin B. su osumnjičeni i da su na isti način 20. rujna 2022. godine maskirani i naoružani ušli u benzinsku crpku u naselju Ciljuge na području Živinica, te pod prijetnjom da će pucati od radnika uzeli pazar, kao i novac koji je radnik imao u novčaniku, ključeve od njegovog automobila i određenu količinu cigareta, čime su sebi pribavili protupravnu korist u iznosu od oko 2.000 KM.

Nakon što su pripadnici MUP-a Tuzlanske županije identificirali osumnjičene, po naredbi Županijskog suda Tuzla, obavljeni su pretresi na više lokacija, kada su osumnjičeni lišeni slobode. Nakon kriminalističke obrade su predati u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, priopćeno je iz Ureda za informiranje Tužiteljstva TŽ.