NIJE MU BILO DOSTA Lažirao dokumente da bi ponovno postao predsjednik udruge

NIJE MU BILO DOSTA Lažirao dokumente da bi ponovno postao predsjednik udruge
Ilustracija

Zagrebačka policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu prijavila 58-godišnjaka osumnjičenog da je krivotvorenjem isprava s neodržane izborne skupštine udruge kojoj je bio predsjednik, doveo u zabludu Gradski ured kako bi ishodovao novi mandat, priopćeno je u subotu.

Nad 58-godišnjakom je policija provela kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kaznena djela 'Krivotvorenje isprave' i 'Ovjeravanje neistinitog sadržaja', priopćila je Policijska uprava zagrebačka (PUZ), prenosi Hina.

Utvrđeno je da je osumnjičeni 58-godišnjak, kao bivši predsjednik udruge sa sjedištem u Zagrebu. u Ilici, kojemu je mandat istekao u siječnju 2019., znajući da u veljači 2019. godine nije održana izborna skupština spomenute udruge, pribavio krivotvoreni zapisnik izborne skupštine.

U krivotvorenom zapisniku su lažno navedeni podaci o održavanju skupštine i sudionicima, te da su sudionici jednoglasno njega izabrali kao predsjednika udruge. Na tom su zapisniku krivotvoreni potpisi ovjerovitelja i zapisničarke.

Cilj krivotvorenja je bio da si 58-godišnjak omogući obavljanje funkcije predsjednika za sljedećih pet godina.

Potom je, navodi policija, osumnjičenik zapisnik s lažno navedenim činjenicama, kao pravi predao dugoj osobi koja ga je dostavila nadležnom Gradskom tijelu. Na taj je način doveo u zabludu nadležni Gradski ured koji je temeljem krivotvorenog zapisnika u lipnju 2019. godine donio rješenje kojim se odobrio upis promjene osoba ovlaštenih za zastupanje udruge, odnosno upis osumnjičenog kao predsjednika.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su podnijeli posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, navodi se u priopćenju PUZ-a.