NESTALA JE Ženska osoba je iskoristila krivotvoreni dokument i uzela 1,3 milijuna eura, sad je traži policija

Euri brojanje
Ilustracija

Policija traga za ženskom osobom koja je 12. travnja, koristeći krivotvorene dokumente klijentice 'Lovćen banke', sa njenog računa podigla 1,3 milijuna eura.

Prema saznanjima crnogorskog portala 'Vijesti', iz te bankarske institucije dan kasnije obavijestili su policiju, kada je Budvanka M.O. rekla da ona nije zahtjevala da joj se isplati novac koji je čuvala u banci.

Iz Uprave policije neslužbeno je rečeno da je tada i utvrđeno da su novac dali osobi koja je priložila krivotvorenu osobnu iskaznicu na ime M.O.

Prevarantica je, navodno, 11. travnja najavila da će podići ušteđevinu u filijali banke u Herceg Novom, odakle su je, s obzirom da se radi o velikom iznosu, obavijestili kada treba doći. Dan kasnije ona je sa torbom ušetala u banku, uzela novac i otišla.

Prijevara je otkrivena kada su spisi poslati centrali banke u Podgorici, odakle su kontaktirali klijenticu koja im je navela da duže od godinu nije dolazila u Crnu Goru.

"Po nalogu tužitelja poduzimaju se mjere i radnje na identificiranju nepoznate osobe koja je počinila prijevaru. Izuzeti su snimci sa nadzornih kamera koje su jasno zabilježile počintelja", kazali su neslužbeno iz policije.

Prema istim informacijama i u 'Lovćen banci' se sprovodi interna istraga, pišu 'Vijesti'. Iz te banke su priopćili da je nepoznata osoba uz upotrebu krivotvorenih dokumeneta počinilo 'prevarnu radnju' na štetu jednog njihovog klijenta.

Kazali su i da su upoznali nadležne sa događajem i da će dati maksimalan doprinos da se utvrde krivci. "Poduzete su sve mjere da se oštećeni klijent u cjelosti zaštiti, uz napomenu da se radi o izolovanom slučaju koji je pokriven policom osiguranja i koji ne može utjecati na redovno funkcioniranje Banke", naveli su iz te banke.