Nesretnim slučajem ranjen lovac sa Bune

Ovaj, prema svemu sudeći, nesretni slučaj, dogodio se oko 9 sati na lokalitetu izvora rijeke Bunice u mjestu Malo polje, južno od Mostara. Barišić je odmah vozilom hitne pomoći prevezen u RMC "dr. Safet Mujić" u Mostaru gdje mu je pružena ljekarska pomoć nakon čega je na zahtjev porodice prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Prema informacijama koje iz RMC-a "dr. Safet Mujić", Barišić je u tu zdravstvenu ustanovu primljen u veoma teškom stanju s prostrijelnom ranom na glavi i u besvjesnom stanju.

 

Dežurni županijski tužitelj Esad Maksumić rekao je da su to bili prijatelji i da je vjerovatno u pitanju nesretan slučaj. I prijatelji ove dvije porodice tvrde da je u pitanju nesretan slučaj, jer su njih dvojica bili najbolji prijatelji.

Odmah nakon nesretnog događaja, Lesko je odveden u službene policijske prostorije gdje je ispitan na okolnosti ovoga slučaja. Na mjestu događaja su pripadnici Odjela kriminalističke policije izvršili uviđaj, a više detalja o svemu trebalo bi biti poznato nakon kompletiranja istrage.

Navodno se lov održavao u sklopu lovačkog društva s Bune. Barišić i Lesko bili su u potjeri za divljom svinjom koju su čak uspjeli i raniti. Međutim, u jednom trenutku iz za sada nepoznatog razloga, Lesko je ispalivši jedan hitac iz lovačke puške u glavu pogodio Barišića.