NESREĆA U SRBIJI Prevrnuo se još jedan autobus, jedna osoba poginula dok ih je 25 ozlijeđeno

Autobus prometna nesreća Leskovac
Telegraf

Jedna osoba je poginula, a 25 je ozlijeđeno u prevrtanju autobusa somborskih registracijskih oznaka u nedjelju ujutro na autocesti kod Leskovca, potvrdila je prometna policija MUP-a Srbije.

Nesreća se dogodila u 5:25 sati kod mjesta Pečenjevce, kada se autobus pun putnika koji su se vraćali s ljetovanja iz Grčke, iz za sada nepoznatih razloga sletio s ceste i prevrnuo se, rekao je za RTS Vladimir Vida iz Uprave prometne policije.

Među 11 teže ozlijeđenih koji su prevezeni u Klinički centar Niš je i jedan 13-godišnji dječak s ozljedama trbuha, te muškarac (69) s otvorenim prijelomima koji je podvrgnut operaciji, prenosi Hina.

U leksovačku bolnicu primljeno je 14 putnika, a ravnatelj bolnice dr. Nebojša Dimitrijević potvrdio je da nitko od pacijenta nije životno ugrožen.

Promet na tom dijelu autoceste nije obustavljen, ali je usporen, a prometna policija obavlja očevid i tijekom dana se očekuje priopćenje o uzrocima i okolnostima nesreće.

"Nakon prometne nesreće u Leskovcu u Univezitetski klinički centar u Nišu ukupno je primljeno 16 osoba, od toga dvoje djece starosti 12 i osam godina. Nakon pregleda na Klinici za dječju kirurgiju dijete starosti 12 godina je zadržano na dalje praćenje i dijagnostičke procedure dok je osmogodišnje dijete nakon ukazane liječničke pomoći, pušteno na kućno liječenje. 

Od 14 odraslih osoba kod jedne stare 69 godina, sprovedena je kirurška procedura. Jedan pacijent je zadržan na Klinici za ortopediju i traumatologiju, ostalih 12 je nakon ukazane prve pomoći pušteno na kućno liječenje. Operirana osoba je stabilnih vitalnih parametara, očekujemo da postoperativni tok bude uredan", priopćio je pomoćnik direktora za kirurška pitanja niškog Univerzitetskog kliničkog centra prof. dr. Goran Stanojević.

Podsjetimo, u autobusu je bilo oko 30 putnika, a prava je sreća da je velik broj ljudi iz autobusa sišlo u Leskovcu, navodi 'Telegraf'.

Ovo je druga slična nesreća u tjedana dana, nakon što je u prevrtanju autobusa iz Srbije u Bugarskoj 15. kolovoza teško ozlijeđeno dvoje djece i dvije odrasle osobe.

Autobus je prevozio 38 djece i 10 odraslih s folklornog festivala u Nesebaru za Beograd, a prevrnuo se na autocesti za Sofiju kod Stare Zagore. Prema pisanju 'Telegrafa', poginula je Nina N. koja je u autobusu bila u svojstvu turističkog vodiča i smrtno je stradala na mjestu nezgode.

Također, nedavno je zabilježena i prometna nesreća u Hrvatskoj gdje je autobus sletio s ceste i tada je poginulo 12 osoba.