NEPRAVOSNAŽNA PRESUDA Optužena na 20 godina zatvora zbog ubojstva vlastite sestre na okrutan način

Žena lisice na rukama
Ilustracija

Županijski sud Tuzla je po optužnici Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) donio i objavio prvostupanjsku i nepravosnažnu presudu za Jasnu M. (53) iz Tuzle zbog kaznenog djela ubojstva počinjenog na okrutan način i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od 20 godina.

Iz tužiteljstva TŽ podsjećaju, Jasna M. je optužena da je u srpnju 2021. godine u tuzlanskom prigradskom naselju Dobrnja došla do kuće u kojoj živi njena sestra jer ju je prethodno nazvao sestrić i javio da je žena veoma uznemirena i da se ne osjeća dobro.

Nakon što je članovima obitelji rekla da je ona tu i da će je spasiti, da nije potrebna hitna pomoć i da izađu iz kuće, sestri je sjela na stomak, rukama zatvarala usta i pritiskala vrat. Tako je kod oštećene došlo do gušenja uslijed zatvaranja disajnih puteva i dotoka krvi i kisika u mozak što je izazvalo njenu smrt.

Optuženoj je Županijski sud Tuzla na prijedlog postupajućeg tužitelja produžio mjere pritvora u trajanju od devet mjeseci, priopćeno je iz Ureda za informiranje tužiteljstva TŽ.