NEMIRNI SATI U središtu Sarajeva došlo do potezanja pištolja i eksplozije

Policija Sarajevo
N1/Ilustracija

Na Baščaršiji, u Sarajjevu, jučer poslijepodne dogodila se tučnjava u kojoj je korišten i pištolj. Srećom, nije bilo pucnjave, nego je jedna osoba udarila drugu pištoljem po glavi.

"Dana 22.7.2023. godine u 15 sati službenici Policijske uprave Stari Grad Sarajevo lišili su slobode osobu G.E. iz Sarajeva, zbog kaznenog djela 'Nasilničko ponašanje', koji je istog dana u ulici Tabaci broj 8, općina Stari Grad u ugostiteljskom obejktu 'Djul' udario pišoljem u predjelu glave osobu P.K.

O navedenom je obavješten dežurni tužitelj županijskog Tužiteljstva Sarajevske županije. Na mjestu događaja izvršen je očevid, kojom prilikom je u ugostiteljskom objektu pronađen i izuzet jedan pištolj marke CZ-92.

Lišeni slobode predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela", navodi se u policijskom priopćenju, prenosi 'Oslobođenje'.

U blizini sarajevske Vijećnice, u ulici Brodac noćas je eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava. Iz MUP-a Sarajevske županije za 'Dnevni avaz' potvrđeno je da je došlo do eksplozije.

"Bio je događaj u 3:50 sati u ulici Brodac. Nema ozlijeđenih osoba, oštećeno je jedno putničko motorno vozilo", rekli su za 'Dnevni avaz' iz MUP-a SŽ.