Nedavno uhićenim kriminalcima zaplijenjena skupocjena vozila, novac, motori, mobiteli ...

Policija kombi
Hercegovina.info

Istražne aktivnosti koje koordinira tužiteljica iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, usmjerene su na identificiranje imovine za koju postoji sumnja da potiče od nezakonito stečene imovinske koristi, osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, korupciju, neovlašten promet velikih količina opojnih droga i druga teška kaznena djela. 

Pronađeno je i identificirano pet skupocjenih motornih vozila, četiri motocikla, odrđeni iznosi novca, kao i drugi predmeti i dokumentacija, u vlasništvu osumnjičenika ili sa njima povezanih osoba, a tijekom postupka bit će izuzeta i deponirana do okončanja postupka.​

Uporedo sa kaznenom istragom, provest će se i detaljna financijska istraga, kojom će se istraživati stečena imovina osumnjičenih osoba, navodi se iz Ureda za informiranje Tužiteljstva BiH.

Tijekom današnjeg dana izvršeni su pretresi na više lokacija u vezi sa navedenim. Pretresi se povezuju sa nedavno uhićenim bivšim službenikom SIPA-e, a sada aktivnim djelatnikom Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) Fahrudinom G., potom Admirom A. i Adnanom M. koji je u bjekstvu.

Kako navodi Klix, oduzeti su automobili Mercedes G klasa, Audi A6, Range Rover, BMW, Nissan Qashqai. Osim toga, privremeno je zaplijenjeno više mobitela, laptopa, prijenosnih uređaja, kao i dokumentacije o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih osoba.