NEDAVNO OTPUŠTEN Preminuo muškarac od kojeg su Mostarci godinama strahovali

Naselje DUM

Preminuo je 61-godišnji Mostarac I. M. na kojeg su se žalili i upozoravali stanari u mostarskom naselju DUM.

Mostarac (1962.) zbog čijeg su se nedavnog povratka uzbunili mještani naselja DUM, a koji je ranije narušavao javni red i mir, te pucao iz raznih vrsta oružja, preminuo je od zloćudne bolesti od koje je kratko bolovao, saznaje hercegovina.info.

Nedavno otpušten s psihijatrije

On je prisilno liječen zbog psihičkih poremećaja u Sokocu, no ta ustanova ga je otpustila jer nema više potrebe za liječenjem, odnosno jer je teško fizički bolestan.

Podsjetimo, Vijeće stanara mjesne zajednice "DUM" iz Mostara izdalo je upozorenje u vezi s povratkom opasnog i osuđivanog duševnog bolesnika u njihovo naselje, stanovnici su pozvani na oprez i posebnu pažnju, osobito prema djeci s obzirom na početak školske godine, jer navedeni stanuje u blizini škola.

Također, posjetiteljima prošlotjednog Davis Cupa se preporučavao dodatan oprez, budući da je dotični pojedinac više puta pucao u pravcu tenis centra i upućivao prijetnje tenisačima.

Više puta uhićivan zbog sličnog ponašanja

Ovaj 61-godišnji stanovnik Mostara, više puta je izazivao incidente u svom stanu u naselju DUM. Nekoliko puta je pucao iz svog stana i izazivao nered te remetio javni red i mir.

Više puta je privođen u alkoholiziranom stanju nakon čega je i policajcima prijetio smrću. Prije hospitalizacije, svaki put bi po povratku u svoj stan nastavljao s problematičnim ponašanjem.

Tijekom pretrage njegovog stana, pronađena je značajna količina oružja i streljiva, uključujući zabranjeno oružje poput automatske puške, ručne bombe, nitroglicerinske granate, eksploziva, te hladnog oružja kao noževa, mačeta i teleskopske palice.

Nakon niza incidenata, uključujući prijetnje, uništavanje imovine i napad na policajca, dotični je bio optužen i smješten na psihijatrijsko liječenje. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.