NAŠLI MU I BOMBU Iz Mostara došao do Širokog zaliti indijsku konoplju, pa ga uhvatila policija

NAŠLI MU I BOMBU Iz Mostara došao do Širokog zaliti indijsku konoplju, pa ga uhvatila policija

Provodeći pojačane mjere u cilju suzbijanja zloporaba opojnih droga, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Široki Brijeg došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Jare nalazi zasad indijske konoplje (cannabis sativa).

Dana 18.8.2021. godine službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg izvršili su opservaciju terena, pronašli zasad i u istome ručnu bombu, te organizirali i proveli operativno-taktičku radnju zasjedu, a u realizaciji navedenih mjera i radnji sudjelovali su i službenici uniformirane policije Policijske postaje Široki Brijeg.

Isti dan oko 21 sat u zasad indijske konoplje došao je I. B. (38), s prebivalištem u Mostaru, te je isti prilikom zalijevanja nasada lišen slobode i priveden u službene prostorije PU Široki Brijeg, o čemu je izviješten dežurni županijski tužitelj.

Prilikom lišavanja slobode kod I. B. (38) pronađena je PVC vrećica u kojoj se nalazi suha zeljasta tvar, koja je od istoga oduzeta na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

Dana 19.8.2021. godine izvršen je očevid, tom prilikom u nasadu je pronađeno 80 stabljika koje izgledom, bojom i mirisom asociraju na stabljike indijske konoplje, iste su izuzete i pohranjene u službenim prostorijama PU Široki Brijeg, a ručnu bombu s mjesta događaja uklonio je službenik za protueksplozivnu zaštitu MUP-a ŽZH, te je i ona izuzeta i pohranjena u službenim prostorijama PU Široki Brijeg.

Dana 19.8. nad I. B. (38) izvršena je kriminalistička obrada odnosno isti je ispitan u svojstvu osumnjičenoga zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz čl. 238. KZ-a F BiH i kazneno djelo 'Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari' iz čl. 371. KZ-a F BiH, a po završetku kriminalističke obrade isti je otpušten na slobodu.

Po kompletiranju predmeta, PU Široki Brijeg podnijet će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv I. B. (38), priopćeno je iz Ureda za informiranje MUP-a ŽZH.