NASJEDAJU STARIJE OSOBE Novi vid prijevare otkriven u Hrvatskoj

razgovor, telefon, mostarke, mostarke, razgovor, telekom operateri, gubici, korisnici, mostarski vicevi, seks, telefon, SMS poruka, Hitno me nazovi, telekom, Tele2, telefon, prisluškivanje, BIH, prisluškivanje, sigurnosne mjere, telefoni, prisluškivanje, telefon, telefoni, krimolovci, droga, Sipa, Hrvatska, prijevara, policija

Policija je objavila kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i 51-godišnjakinjom osumnjičenima za prijevaru.

Kako navode utvrđeno je kako je osumnjičena putem telefona kontaktirala oštećenu 85-godišnjakinju te joj se lažno predstavila kao djelatnica banke i rekla da se klijentima skida novac s računa i da ode u banku po svoj novac i preda joj na čuvanje.

"Oštećena je, ne sumnjajući u uvjerljivost priče, novac podigla i predala osumnjičenoj koju je čekao pomagač i nakon čega su se udaljili", objavili su iz policije. Dodaju kako je prikupljenim saznanjima utvrđeno kako su osumnjičeni s namjerom prijevare starijih osoba došli na područje Šibenika, prenosi RTL.

"Provedenim dokaznim radnjama kod njih je pronađen dio novca kao i drugi predmeti koji ih povezuju s počinjenjem kaznenog djela", kazali su iz policije. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.