Napokon uhićen Mate Šimić

Mate Šimić (r. 1969. godine, iz Borajne općina Grude) lišen je slobode u svojoj obiteljskoj kući u Borajni, a sama akcija lišavanja slobode kruna je cjelodnevnih aktivnosti u kojima je sudjelovalo više ustrojbenih jedinica MUP-a.

Inače, i ovom prigodom Mate Šimić je pokušao pobjeći ali je lišen slobode uz uporabu sredstava prinude.

U dogovoru sa Županijskim tužiteljstvom policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a večeras će, u službenim prostorijama PU Ljubuški, izvršiti kriminalističku obradu nad Matom Šimićem, a vezano uz kaznena djela za koja je osumnjičen da ih je počinio 23.5. u Grudama (Nasilničko ponašanje, Iznuda u pokušaju, Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i Izazivanje opće opasnosti).

Po završetku kriminalističke obrade Matu Šimića sprovest ćemo u KPZ Mostar, po pravomoćnom Rješenju o određivanju pritvora, izdanom od strane Općinskog suda u Ljubuškom. Policijski službenici nastavljaju provoditi mjere traganja za drugim odbjeglim osumnjičenikom, Matinim bratom Blagom Šimićem (r. 1976. godine), navedeno je u priopćenju Uprave policije MUP-a ŽZH..