Napao policajca prilikom pretresa stana pa mu našli drogu i oružje

Pretres oružje Sarajevo
FUP

Dana 29.1.2022. godine, službenici Federalne uprave policije (FUP) su poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ) lišili slobode osobu inicijala Z.R. (1974.) iz Sarajeva. 

Osoba se sumnjiči za izvršenje više kaznenih djela: 'Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti' iz članka 359. KZ FBiH, 'Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz članka 238. stav. 1. KZ FBiH, 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz članka 371. stav 1. KZ FBiH. Ova osoba je od ranije poznata policijskim i pravosudnim organima.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Sarajevu pripadnici Federalne uprave policije su izvršili pretres pokretne i nepokretne imovine kojom prilikom je pronađena određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin, vatreno oružje, streljivo, kao i drugi predmeti koji će se koristiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Pretres oružje Sarajevo

Navedena osoba se sumnjiči da je određeno vremensko razdoblje u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, drogu proizvodila, pakirala, te je dalje stavljala u promet.

Prilikom službene radnje pretresa stana, osumnjičeni Z.R. je fizički napao policijske službenike Federalne uprave policije, kojom prilikom su jednom policijskom službeniku nanesene lakše tjelesne ozljede.

Uhićena osoba će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predata u nadležnost Županijskom tužiteljstvu SŽ uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, priopćeno je iz Ureda za informiranje FUP-e.