NAPAD KOD MOSTARA Jednomjesečni pritvor migrantima koji su napali osoblje i vlak Željeznica FBiH

Talgo vlak
Hercegovina.info

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar, Općinski sud u Mostaru je dana 27.10.2021. godine odredio pritvor Samiru Rafi (1999.) i Saidu Wafi (1996.), iz Palestine, u trajanju najduže do mjesec dana, zbog osnovane sumnje da su u stjecaju počinili kazneno djelo 'Nasilničko ponašanje' iz čl. 362. st. 2. u vezi sa st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH i kazneno djelo 'Oštećenje tuđe stvari' iz čl. 293 st. 1. KZ F BiH.

Naime, Samir Rafi i Said Wafi se sumnjiče da su dana 23.10.2021. godine oko 9 sati, u putničkom vlaku J.P. Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine, koji se kretao iz smjera Sarajeva u pravcu Mostara, na području Drežnice, nakon upozorenja na neprimjereno ponašanje od strane osoblja J.P. Željeznice Federacije BiH, fizički nasrnuli na iste.

Nakon odstranjivanja iz vlaka, osumnjičeni su sa platoa željezničke stanice uzeli kamenice i istim gađali oštećene, kao i vlak, kojom prilikom su razbili i oštetili četiri prozorska stakla.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa Policijskom upravom Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo, navedeno je u priopćenju iz Županijskog tužiteljstva HNŽ.