Nakon ubojstva u Sarajevu, Adel Kabaš osumnjičen i za ubojstvo načelnika krim. policije

Fotorobot Adel Kabaš
MUP RS

Kako navodi Srpskainfo, u istrazi oko ubojstva načelnika kriminalističke policije Policijske uprave (PU) Prijedor Radenka Bašića, na meti policije su se našli žestoki momci, a Adel Kabaš se za sada dovodi u direktnu vezu sa ubojstvom.

Kabaš je označen kao veoma opasna osoba, a već nekoliko mjeseci nalazi se na Interpolovoj crvenoj tjeralici zbog ubojstva jednog od vođa navijača FK Željezničar iz Sarajeva, piše Srpskainfo.

Osim Kabaša, policija je već dva puta uhitila Dalibora Railića zvanog Dugi iz Prijedora. Također riječ je o opasnoj osobi, koja za sebe ima već presudu za pokušaj ubojstva, ali dovođen je u vezu sa još nekim teškim kaznenim djelima.

Podsjetimo, Bašić je ubijen u ponedjeljak oko 6:50 sati kada je iz svog stana u naselju Pećani krenuo na posao u Policijsku upravu Prijedor. Ubojica ga je čekao u blizini zgrade, te mu je prišao sa leđa i iz neposredne blizine ispalio mu hitac u potiljak. Bašić je preminuo na mjestu događaja.

Nakon ubojstva, ubojica je pobjegao u smjeru okolnih zgrada i to su snimile kamere sa pojedinih zgrada, ali tu mu se gubi svaki trag. Zbog sumnje da se sakrio u nekom od stanova u pomenutom naselju, policija je obavila pretrese u svim zgradama, međutim nisu ga pronašli.

Nakon toga, policija objavljuje foto-robot osumnjičenog, a ubrzo je utvrđeno da se na foto-robotu nalazi Kabaš.

Izvor Srpskainfo pojašnjava da sam podatak da je Kabaš za sada glavni osumnjičeni za ubojstvo, potvrđuje i sumnja da se ovdje radi o naručenom ubojstvu. "Sam način izvršenja i hladnokrvno pucanje u glavu čovjeku, potvrđuje da se radi o profesionalnom ubojstvu. Osim pronalaska Kabaša, veoma je bitno utvrditi i tko je naručio ovo ubojstvo", ističe sugovornik navedenog portala.

Kabaš do sada nije imao teških kaznenih djela na području Republike Srpske, dok u Sarajevu važi za veoma opasnu osobu. Za Kabašem policija traga zbog ubojstva Mehmeda Ramića, a koji je usmrćen sredinom prosinca prošle godine.