Nakon sudara u Raštanima, dvije osobe sa teškim ozljedama zadržane u SKB Mostar

Raštani sudar Golf i Škoda
Hercegovina.info

Nakon jučerašnje teške nezgode u prigradskom naselju Raštani, na bolničkom liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar zadržane su dvije osobe, potvrđeno je za Hercegovina.info iz Ureda za informiranje SKB.

Podsjetimo, u nezgodi na cesti Mostar - Vojno, u naselju Raštani u stijedu oko 14:40 sati prijavljena je teža prometna nesreća u kojoj su sudjelovali osobni automobil Golf kojim je upravljao U.Đ. (1998.) i osobni automobil Škoda (registarskih oznaka Republike Hrvatske) kojim je upravljao I.R. (1967.).

Na mjesto događaja izašla su tri vozila hitne medicinske pomoći koji su vozače oba vozila, te suputnicu A.G. (1998.) iz automobila Golf prebacili u Centar urgentne medicine na ukazivanje liječničke pomoći. Također, na mjesto događaja izašli su i pripadnici Profesionalne vatrogasne postrojbe (PVP) Mostar koji su pomogli pri izvlačenju unesrećenih.

Na bolničkom liječenju su zadržane osobe I.R. i U.Đ. kojima su konstatirane teške tjelesne ozljede, te nisu životno ugroženi potvrđeno je iz Ureda za informiranje SKB Mostar za Hercegovina.info. Treća osoba je puštena na kućno liječenje te su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Promet je na tom dijelu ceste do okončanja očevida i uklanjanja vozila s kolnika bio u potpunosti obustavljen, te se odvijao lokalnim cestama kroz naselje Orlac. Po nalogu dežurnog tužitelja, oba automobila su specijaliziranim policijskim vozilom 'pauk' prebačena u krug Policijske uprave Mostar, radi obavljanja tehničke ispravnosti vozila.

Zanimljivo je napomenuti da su više od sat vremena promet regulirali i osiguravali mjesto nezgode pripadnici PVP Mostar, jer nije bilo raspoložive policijske patrole. 

Zbog toga je jedna vatrogasna ekipa bila onemogućena pomoći svojim kolegama u Rodoču koji su se borili s većim požarom koji je izbio u gotovo isto vrijeme kada se dogodila i nezgoda, te je vatra zahvatila travu, nisko raslinje, ali i otvoreno skladište J.P. Vodovod gdje su izgorjele cijevih različitih profila, te jedna prikolica.