NAKON SUDARA HITNE I OSOBNOG AUTA Jedna osoba je u vještačkoj komi

Sudar kod Banja Luke hitna pomoć i Škoda
Vatrogasna brigada Banja Luka

Jedan pacijent, od tri ozlijeđena u teškoj prometnoj nesreći koja se jučer dogodila na magistralnoj cesti Banja Luka - Klašnice, još uvijek se nalazi u vještačkoj komi u intezivnoj jedinici Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske (RS).

Ovo je za ATV potvrdio Vlado Đajić, generalni direktor UKC-a RS, i dodao da pacijent ima ozljede glave, grudnog koša, ekstremiteta.

"Ono što je veoma bitno, dežurna služba je maksimalno angažirana, pacijent prima sve lijekove koje bi primao u prestižnim svjetskim centrima. Sada čekamo kako će se to dalje odvijati. Ako bude bilo potrebe uradit ćemo transport, za sada nije za transport ni kirurške intervenicje", rekao je Đajić.

Podsjetimo, jedna osoba je poginula, a tri su ozlijeđene u prometnoj nesreći na magistralnoj cesti Banja Luka - Klašnice. Nesreća se dogodila kada je vozač Škode, krečući se u suprotnom smjeru, udario u vozilo Hitne pomoći u kojem su bili vozač, medicinska sestra i pacijent, pišu 'Nezavisne novine'. Kako je sinoć potvrđeno iz Okružnog javnog tužiteljstva u Banja Luci, poginuo je pacijent iz sanitetskog vozila, Vesna V. iz Prnjavora.

Načelnica Urgentnog centra na UKC RS dr. Slavica Zeljković rekla je jučer da je medicinska sestra najlakše ozlijeđena, sa lakim tjelesnim ozljedama, ali ostaje na opservaciji, dok je vozač saniteta svjestan sa ozljedom kuka i bit će kirurški zbrinut.