Nakon likvidacije Podgoričanina pronađen pištolj i odjeća ubojice. Tko je bio ubijeni Šaković?

Milić Šaković ubojstvo
Vijesti.me

Policija u Budvi je pronašla torbicu s pištoljem kojim je ubijen Podgoričanin Milić Minja Šaković, navodi crnogorski portal 'Vijesti'.  Muškarac srednjeg rasta koji je bio obučen u bijelu košulju i imao bijeli kačket snimljen je na video nadzoru obližnjeg ugostiteljskog lokala, a inspektori analiziraju izuzete snimke.

Kako je 'Vijestima' rečeno Šaković je sa nekoliko prijatelja većerao u lokalu 'Korkovado'. Bili su u prvom redu do trga, a Šaković je bio leđima okrenut.

Prijatelji koji su nakon likvidacije dali izjavu policiji, kako je 'Vijestima' rečeno ispričali su da su vidjeli sumnjivog muškarca koji je prošao pored njih ka Starom gradu. Jedan od njih je čak upozorio Šakovića, ali on tome nije davao važnosti već je nastavio večerati.

Nedugo nakon toga se sumnjivi muškarac pojavio i kretao se iz smjera Starog grada ka stolu gdje su svi sjedili. Iako je jedan od prijatelja ponovno upozorio Šakovića i rekao 'ovaj je sumnjiv pogledaj ga' Šaković nije reagirao.

Tada se muškarac počeo brzo kretati i prišao je stolu, izvadio pištolj i na udaljenosti od pola metra pucao u potiljak Šakoviću. Kako je 'Vijestima' rečeno ispalio je prvo tri hica u glavu Šakovića, koji je pao na pločnik, a potom još dva puta pucao u već mrtvog Podgoričanina. Ispaljeno je osam metaka.

Uslijedila je panika, svi su polijegali ispod stola. Ubojica se potom dao u bijeg, potrčao je ka hotelu 'Mogren', a onda uskim putem ka naselju Gospoština. U bijegu se sapleo i pao nedaleko od ulaza u 'Mogren', gdje su kasnije inspektori pronašli otiske.

Pronađena su i košulja i kačket. Očevici kažu da je uslijedio stampedo, jer su brojni posjetitelji okolnih lokala počeli bježati nakon pucnjave, što je olakšalo ubojici da pobjegne. Policija je do ranih jutarnjih sati pretraživala teren.

Milić Minja Šaković u policijskim dokumentima važio je za visokopozicioniranog člana 'škaljarskog klana', ali i vođu podgoričkog ogranka, koji je u posljednjih nekoliko godina bio nekoliko puta na meti ubojica iz suparničkog klana.

Šaković je 8. rujna 2017. godine preživio, nakon što su mu ubojice iz automatske puške sa pet metaka pucale u grudi u cafeu 'Auto Zete' u centru Podgorice kada je čekao da mu u servisu operu automobil.

Tog dana u mafijaškom napadu ubijen je Podgoričanin Ivan Nedović, sin vlasnika auto-servisa, koji se ni kriv ni dužan našao za stolom sa Šakovićem u vrijeme kada je maskirani ubojica zapucao iz automata.

Policija je početkom ožujka 2021. godine uhitila petočlanu organiziranu kriminalnu grupu, kojoj se na teret stavlja planiranje ubojstva Milića Minje Šakovića, navode 'Vijesti'.

Specijalno državno tužiteljstvo vjeruje da su spriječili grupu da ubiju Šakovića, a u kriptovanim telefonima uhićenih zbog planiranja likvidacije istražitelji su pronašli više njegovih fotografija - sa prozora obiteljske kuće u Zagoriču, dvorišta...

Šaković je polovinom prosinca 2017. godine, dva mjeseca nakon što je preživio ranjavanje, prijavio policiji da je zagoričkim ulicama jurio za muškarcem, koji je navodno biciklom došao do njegove kuće da ga likvidira. Tada je snimak sa nadzornih kamera dostavio CB Podgorica, a na kojem se vidi muškarac, maskiran fantomkom, rancem na leđima kako se šunja oko njegovog doma.

Milić Minja Šaković kao maloljetnik ubio je krajem kolovoza 2005. godine u Zagoriču Podgoričanina Miroja Baošića (26).

Tada je Šaković sa svojim bratom Markom (19) sakriven u žbunju čekao Baošića ispred njegove kuće u tom naselju, a potom zapucao zbog čega je mladić preminuo pola sata kasnije u Kliničkom centru u Podgorici. Milić Šaković je i 2012. godine osuđen na pola godine zatvora zbog nasilničkog ponašanja nad obitelji Škrijelj.