Na sjeveru zemlje uhićen po tjeralici tužiteljstva HNŽ

Granična policija BiH
Hercegovina.info

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradiška, službenici Postrojbe Granične policije (GP) Gradiška su 1. ožujka i 27. veljače 2021. uhitili dvoje bh. državljana. Za K.S. (1975.) utvrđeno je da ga potražuje Županijsko tužiteljstvo Hercegovačko-neretvanske županije zbog kaznenog djela 'Skidanje ili povreda službenog znaka ili pečata'. 

Predat je službenicima Policijske uprave Gradiška. Za DŽ.M. (1977.) je ustanovljeno da je potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnog djela 'Nasilničko ponašanje'. Predata je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Posavskoj županiji.

Službenici Postrojbe GP Bijeljina, 1. ožujka, lišili su slobode I.H. (1973.), državljanina BiH. Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Prijedoru zbog kaznenog djela 'Prijevara'. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača i predat službenicima Sudske policije Bijeljina.

Službenici Postrojbe GP Brod su 28. veljače pri ulasku u našu zemlju na prijelazu Brod uhitili dvojicu državljana BiH. Utvrđeno je da S.J. (1995.) potražuje Općinski sud u Travniku zbog kaznenog djela 'Šumska krađa', a I.V. (1977.) Općinski sud u Zenici zbog kaznenog djela 'Nasilje u obitelji'. Predati su službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici Postrojbe GP Trebinje, 27. veljače, lišili su slobode M.B. (1983.), nakon što je ustanovljeno da je za njim Policijska uprava Doboj raspisala potragu zbog kaznenog djela 'Izbjegavanje davanja izdržavanja'. Bh. državljanin je kontroliran na ulasku u BiH na prijelazu Deleuša i predat službenicima Policijske postaje Teslić, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje GP BiH.